FIJNE KERST

25 december 2017
FIJNE KERST

Alle boodschappen al binnen? Ik wel! Dat zal u verbazen, meestal ben ik er laat mee. Ook nu was het al druk. Mensen worden dan een stuk a-socialer. Ze blijven midden in het gangpad staan of minuten lang voor de koeling. Alhoewel mijn humeur niet optimaal was de laatste tijd, heb ik me prima gedragen. Keurig op mijn beurt gewacht,adem in, adem uit. Af en toe een klein kuchje om te laten weten dat er bijna een file ontstond. Ook daar worden sommige mensen niet anders van. Ze doen gewoon hun ding. In het laatste gangpad ging het bijna mis. Dat gaat zo als ik me een tijdje keurig gedraag. Maar zonder mijn gal te spuwen heb ik alleen het winkelkarretje van die persoon een eindje vooruit geduwd. Het is allemaal goed gegaan. Af en toe een kerstliedje neuriën doet wonderen. Vrede op aarde….dus vooral ook in de supermarkt. Uiteindelijk begint het bij jezelf.
Ik ben er klaar voor. De kerstboom staat al een poosje. De kast in kerstsfeer, echt een aanrader. Een kerststukje gemaakt met enkele collega’s. Super gezellig. En nog wat kleine Kerst aanpassingen. Kinderen en kleinkinderen komen, wat wil je nog meer.
Ik hoop dat het voor u ook een fijne Kerst wordt. Misschien is het de eerste keer zonder een geliefde. Of weet u dat het uw laatste Kerst zal zijn. Zo kan er van alles zijn wat deze dagen net een beetje meer aanwezig lijkt. Sterkte daar mee.
Door alle drukte heen zou ik bijna vergeten waar Kerst werkelijk om draait. Misschien een idee om het Kerstverhaal nog eens, of opnieuw, of voor het eerst te lezen. Dan weet ik om welke Jarige het draait.
Ik wens u allen een fijne Kerst. Geniet ervan.

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.