Wethouder Huizing reikt leskoffer uit tijdens de Dag van de Leerplicht

12 maart 2018
Wethouder Huizing reikt leskoffer uit tijdens de Dag van de Leerplicht

Op donderdag 15 maart is het de Dag van de Leerplicht. Tijdens deze dag staan we in het hele land stil bij het recht op onderwijs. Doel van deze dag is om leerplicht onder de aandacht te brengen bij leerlingen, ouders, scholen en andere betrokken. Wethouder Jeroen Huizing van de gemeente Coevorden reikt op donderdag 15 maart om 13.00 uureen speciale leskoffer uit aan groep 8 van OBS de Woert in Oosterhesselen.

Leskoffer
Alle schoolbesturen binnen de gemeente Coevorden krijgen een leskoffer met de intentieom ze te laten rouleren binnen de scholen. In de leskoffer zit een inleidend verhaal over leerplicht. In dit verhaal staan vragen die de leerkracht met de leerlingen kan bespreken.
Ook zit er een quiz in en een ziekteverzuimprotocol. De leskoffers zijn ontwikkeld door de leerplichtambtenaren van Menso. Zij zijn werkzaam binnen de gemeenten Emmen en Coevorden.

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.