Beschuit met muisjes

11 mei 2018
Beschuit met muisjes

Jonge ooievaars

In het weiland van Dirk Assen in Sleen staat een ooievaarsnest waarop inmiddels 3 jongen geboren zijn, hij heeft er vorig jaar een camera bij geplaatst zodat het hele gebeuren via een site te volgen is.
Zijn zuster, Bianca Assen, werkt bij Café De HoltenPloeg in Erm en eigenaar Tim Smits leek het wel een leuk idee om er aandacht aan te schenken vanuit zijn café. Omdat de site met de livebeelden overbelast is heeft men in De HoltenPloeg een groot scherm opgehangen met livebeelden over het wel en wee van de ooievaars.

Vandaag kwam zelfs RTV Drenthe langs om in een gesprekje met Tim live verslag te doen op de radio en er zijn zelfs beelden gemaakt voor TV Drenthe.

 

Kinderen uit Sleen en Erm mochten vrijdagmorgen vanaf 07.30 uur een kijkje komen nemen en een tekening inleveren, ook mochten ze 2 namen bedenken voor de jonge ooievaars. Bij een geboorte horen natuurlijk beschuit met muisjes, jong en oud smulden van de beschuitjes met ranja of koffie. Minke van Breem, op bezoek bij opa en oma Boer op Ermerzand, bedacht de namen Otto en Ootje en daarmee won zij de 1e prijs, een waardebon voor een lekkere sorbet voor 5 personen van De Holtenploeg.

Ian Brand heeft volgens de jury met voorzitter Dirk Assen de mooiste tekening gemaakt, ook hij kreeg een waardebon.

 

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.