Nieuwe Milieustraat in Sleen

16 mei 2018
Nieuwe Milieustraat in Sleen

In de tweede week van mei is de Area begonnen met de aanleg van vier sorteerstraten in de gemeente Coevorden. De sorteerstraten met vier ondergrondse containers komen in Aalden, Oosterhesselen Dalen en in Sleen bij de Albert Heijn.  
De sorteerstraten bestaan uit verzamelsystemen voor glas, textiel, papier en PMD (Plastic, Metalen verpakkingen en Drankenkartons). Wethouder Jeroen Huizing: “Inwoners kunnen hierdoor nog meer grondstoffen scheiden van hun restafval, door dit apart in te leveren in hun eigen dorp. We zien vergeleken bij vorig jaar een flinke daling in de inzameling van restafval. We zijn dus goed bezig, maar het kan altijd beter. Afval scheiden is immers goed voor het milieu en voor het behoud van waardevolle grondstoffen”.
Meer efficiency, mooier straatbeeld .
De realisatie van nieuwe, ondergrondse verzamelcontainers betekent ook dat Area Reiniging sneller en dus efficiënter kan werken. Dankzij het automatisch ‘volmeldingssysteem’ bijvoorbeeld, worden de containers pas geleegd wanneer ze vol zijn. Ander voordeel is dat het straatbeeld er aanzienlijk van opknapt doordat de containers grotendeels niet meer boven de grond te zien zijn.

 

 

 

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.