Abby Hoes als sneeuwwitje in modern sprookje.

Abby Hoes als sneeuwwitje in modern sprookje.

Voor de volgers van Abbey Hoes , oud-inwoonster van Erm, ze is te zien als Sneeuwwitje op TV. Nieuwjaarsdag is Abbey te zien in de televisiefilm Sneeuwwitje en de 7 kleine mensen. Ze speelt de rol van Sneeuwwitje. De film is te zien op RTL 4 om half negen ‘s avonds.Het nieuwe jaar begint gelijk betoverend bij RTL 4 met het moderne sprookje Sneeuwwitje En De Zeven Kleine Mensen. De televisiefilm is primetime te zien op donderdag 1 januari. Actrice Abbey Hoes kruipt in de huid van Blanche (Sneeuwwitje), Susan Visser speelt de kwaadaardige stiefmoeder Alexia, Leontine Borsato is Nelly, de lieve, zorgzame hulp in huis en de prins op het witte paard wordt vertolkt door Niels Gomperts. Alex Klaasen, Joep Onderdelinden, Richard Groenendijk, Freek Bartels, Carlo Boszhard, Jamai Loman en Michiel Nooter zijn de zeven kleine mensen. Bijrollen zijn weggelegd voor onder anderen Jeroen Krabbé en Peter R. de Vries. Sneeuwwitje En De Zeven Kleine Mensen is de opvolger van de succesvolle versie van Assepoester die dit jaar op nieuwjaarsdag te zien was bij RTL 4.

Na het overlijden van haar geliefde vader blijft Blanche alleen achter bij haar stiefmoeder Alexia. De akelige vrouw kijkt nauwelijks om naar haar stiefdochter, ze is veel te druk met haar uiterlijk. Ze kan dan ook geen genoeg krijgen van haar favoriete spiegel die haaraltijd uitroept tot de mooiste van het land. Gelukkig ontfermt de zorgzame huishoudster Nelly zich om de lieve, inmiddels bijna 18-jarige, Blanche. Nelly kent Blanche al vanaf haar geboorte. Wanneer Alexia op een dag de engelachtige schoonheid van Blanche opmerkt, wordt ze helemaal gek van jaloezie. Gebotoxed of niet, er is er maar één de mooiste van het land en dat is én blijft zij zelf…

Sneeuwwitje En De Zeven Kleine Mensen wordt geproduceerd door Talpa Fictie en geregisseerd door Will Koopman. De film is gemaakt in samenwerking met de Nationale Postcode Loterij

                                                                            sneeuwwitje