Annemiek Reitsma stelt mens en dier gerust!

Annemiek Reitsma stelt  mens en dier gerust!

Voor Erm.nu ga ik op bezoek bij Annemiek Reitsma. Zij woont met haar man Tjalling aan De Hoek 20 in Erm. De kinderen zijn de deur al uit. Ik begeef me hierbij letterlijk en figuurlijk op een hellend vlak. Letterlijk, want de oprit naar het huis van Reitsma loopt behoorlijk omhoog. Figuurlijk, omdat het werk, wat Annemiek doet, voor mij nogal een een beetje mysterieus aandoet. Want Annemiek is hoog- sensitief. Dat woord kende ik in eerste instantie niet, maar het betekent dat zij zeer gevoelig is voor zintuiglijke gewaarwordingen. Sensitieve intelligente mensen zijn bewust waarnemende mensen. Ik wordt ontvangen in haar prachtige werkkamer met een lekker bakje koffie. Ze heeft van hieruit een prachtig uitzicht over de es van Erm. Als kind was ze zich ‘van haar gave’ totaal niet bewust. Geboren in Meppel, groeide ze op in Diever. Het omgaan met dieren was wel al van kindsbeen af ‘haar ding’. Paardrijden was dan ook een van haar hobby’s en was ze bijna dagelijks te vinden in de manege van Zorgvlied. Het viel anderen wel op, dat zij met paarden kon ‘praten’, zelf besefte ze niet dat ze dat kon. Het was voor haar dan ook heel gewoon. Die onbevangenheid ging haar goed af. Ook voor honden, bijvoorbeeld, was ze totaal niet bang. Waar een ander met een grote boog om een agressieve hond heen liep, liep zij, als klein meisje, gewoon op de hond af en er gebeurde niets. In die tijd werden, vooral in de omgeving van Diever, slipjachten gehouden. De meeste van ons kennen dat nog wel, waarbij ruiters een troep jachthonden volgen die het spoor van een (namaak) vos volgen. Er werd dan regelmatig een stop ingelast om de innerlijke mens te verzorgen. Annemiek wist precies waar die stops werden gehouden en stond de ruiters dan al op te wachten. Zij vroeg dan of ze een of meerdere paarden mocht berijden om ze zo ‘los’ te houden. Dat vond ze een groot gebeuren. Tot het op een keer helemaal mis ging en ze met het paard op hol sloeg. Het paard rende zo weer de bossen in. En Annemiek? Zij liet zich rustig van het paard afglijden en het paard kon weer bij de teugels worden gepakt.

DSC_0001
Zij ging zorg studeren en werd verpleegkundige A. Hier bleek ook weer haar gave, zonder dat ze zich er zelf van bewust was. Zij kon innerlijke beelden van patiënten ontvangen en er mee communiceren en dat vond ze heel gewoon. Het veranderde allemaal in jaar het 2000. Het paard, dat ze een aantal jaren geleden zadel mak had gemaakt en bereden, was op hol geslagen en door afrasteringen gerend. Het dier had vele verwondingen over zijn gehele lichaam. Maar niemand kon in de buurt van het paard komen, zo wild was het beest. Zelfs de veearts lukte het niet en het genezingsproces stokte. Zo werd Annemiek gevraagd om eens naar haar oude paard te komen kijken. En ‘wonder boven wonder’, toen Annemiek de stal betrad werd het paard kalm en kon ze het paard ‘gerust stellen’. En nog wonderlijker: het genezingsproces kwam op gang! Na een maand was het paard weer de oude! Toen werd het bij Annemiek heel duidelijk, “Ik heb blijkbaar de gave om bij de gevoeligheid van zo’n dier te komen”. Toen is ze ook tot de conclusie gekomen, “Dit moet ik gaan doen”! Zij heeft haar baan als verpleegkundige opgezegd en is voor haar zelf begonnen. Nu is ze druk met allerlei dieren. Ze helpt ze van de stress af en daardoor geneest of verandert een dier ten goede. Ze vertelt een heel verhaal over de Bach-remedie.

Annemiek Reitsma1

Dat is een leer die de emotionele gesteldheid van dieren evenwichtig maakt. Zij voelt het aan dat een dier helemaal gestresst is, ook al zie je dat niet aan de buitenkant. Zij kan het dier weer gerust stellen en wordt op die manier weer een lief en aanhankelijk dier. Ook vertelt ze eerlijk, dat ze soms bij een dier niet ‘naar binnen kan komen’.Dan kan ze de gevoeligheid niet raken en lukt het niet om het dier te helpen. Maar het is ongelofelijk, ze kan het met grote en kleine dieren.

Annemiek Reitsma2

Zoals met paarden en koeien, maar ook met kleine dieren, zoals cavia’s en vogels. Ze praat heel bevlogen over haar ‘gave’. Maar het zijn niet alleen dieren, zeker ook bij de mens kan ze heilzaam werken. Mensen die last hebben van lichamelijke klachten met of zonder medische duidelijkheid, kan ze hulp bieden door haar hoge sensiviteit. Ze kan een healing verzorgen, waardoor het lichaam zelf de mogelijkheid geeft om blokkade’s op te lossen of de klacht te verlichten. Ze geeft adviezen en verwijst eventueel door naar een andere deskundige. Annemiek heeft ook een eigen web-site, die veel duidelijkheid geeft over wat ze doet.
Kijk maar eens op: www.krachtig-leven.nl

Annemiek Reitsma5

En voor dat we het weten moeten we het gesprek beëindigen, want het werk roept en moet ze weer bij een volgende afspraak zijn. We maken nog even een foto en bedanken haar voor dit geanimeerde gesprek.

Hammy Oldengarm