Drankenkartons nu ook bij plastic afval

Drankenkartons nu ook bij plastic afval

Drankenkartons horen vanaf 1 januari niet meer bij het restafval, maar bij het plastic afval. Het gaat om verpakkingen voor zuivel, sap en frisdrank, maar ook voor wijn en saus. Er wordt voor de huis-aan-huis inzameling geen nieuwe zak verstrekt: de drankenkartons kunnen samen met het plastic verpakkingsafval in de bekende doorzichtige zakken. Zoals gewoonlijk haalt Area Reiniging deze zakken eens per maand huis-aan-huis op. U kunt het plastic verpakkingsmateriaal mét de drankenkartons ook kwijt in de ondergrondse containers bij de diverse winkelcentra of op de milieustraat in Zweeloo of Coevorden. Hiervoor kunt u ook eigen plastic zakken gebruiken (bijvoorbeeld overbodige plastic draagtasjes).

Instructie drankenkartons

Het is belangrijker dat het pak leeg is dan dat het plat is. Vouwen helpt met leegmaken en scheelt in volume.