Invulhulp van de gemeente Coevorden

Invulhulp van de gemeente Coevorden

Het Invulloket van de gemeente Coevorden en de Formulierenbrigade van het Maatschappelijk Werk Coevorden gaan vanaf 1 januari 2015 samen verder. De nieuwe naam wordt Invulhulp Coevorden.De diensten die het huidige Invulloket en de Formulierenbrigade aanbieden komen grotendeels overeen. Daarom is besloten de krachten te bundelen. Invulhulp Coevorden gaat ondersteuning en advies aanbieden aan inwoners die niet weten van welke regelingen en voorzieningen ze gebruik kunnen maken, en/of moeite hebben met het aanvragen daarvan. Het uitgangspunt is hierbij dat men na deze hulp op eigen kracht weer verder kan.

Belastingaangifte alleen voor inwoners met minimuminkomen

De hulp bestaat onder andere uit ondersteuning bij het aanvragen van diverse uitkeringen, toeslagen en kwijtscheldingen, het schrijven van bezwaarschriften, problemen met opzeggingen en de belastingaangifte. Hulp bij de belastingaangifte geldt alleen voor inwoners met een inkomen tot maximaal 120% van het minimuminkomen.

Iedere donderdag Inloopspreekuur

Heeft u help nodig bij het invullen van formulieren? Vanaf donderdag 1 januari 2015 kunt u iedere donderdag tussen 13.30 en 16.00 uur terecht bij het inloopspreekuur van Invulhulp Coevorden aan de Van Eijbergenstraat 5 in Coevorden. Van tevoren een afspraak maken kan ook, daarvoor kunt u bellen met (085) 2735256.