Afscheid Chr. Gem. Zangver. “Halleluja”

Afscheid Chr. Gem. Zangver. “Halleluja”

Het zangkoor “Halleluja” heeft, na een bestaan van 96 jaar, afscheid genomen van de kerkgemeente in Sleen. Het bestuur en de leden hebben samen besloten om het koor op te heffen aangezien er een aantal leden willen stoppen, de één vanwege een slechter wordende stem en anderen vanwege de leeftijd.

Aangezien er al vele jaren geen nieuwe leden meer bij zijn gekomen, zou door het bedanken van een aantal leden, de bezetting uit balans raken en dan kan je beter stoppen op een goed moment. Het koor is opgericht in 1918 door mw. Ter Meulen, echtgenote van de toenmalige predikant, om de jeugd van de straat te houden.

Dit koor heeft in haar lange bestaan aan heel veel kerkdiensten meegewerkt evenals aan diensten in bejaarden- en verzorgingstehuizen, 1x per jaar werkte men ook mee aan een kerkdienst bij de GGZ instelling De Duif in Assen. De laatste optredens waren de Kerstnachtdienst in de kerk in Emmerhout en 1e Kerstdag  in de Dorpskerk in Sleen.

In de Schepershof in Emmerhout haakte ds. Jan de Korte met zijn overdenking prachtig in op het gezongen lied van het koor: “Waarom als een Kindje”. In de Dorpskerk ging ds. Hans Borst voor in beide diensten en hij bedankte het koor voor de fantastische medewerking. Jans Weuring, één van de kerkrentmeesters, ging vanaf de oprichting, de geschiedenis van het koor in grote lijnen bij langs. Hij bedankte het koor, de dirigent en de pianist voor hun medewerking. Voor de dirigent was er een bos bloemen en alle koorleden kregen een roos. Toch wel enigszins emotioneel bedankten de koorleden elkaar en werd er afscheid van elkaar genomen.

Afscheid Halleluja 2014 (22)

 

Meer foto’s zijn te zien in  fotoalbums