Jubileum Slener Menu Wandeling op 25 januari

Jubileum Slener Menu Wandeling op 25 januari

Dit jaar vindt de 10e Slener Menu Wandeling plaats op zondag 25 januari. De wandeling zal vanwege dit jubileum een feestelijk tintje krijgen, waarbij ook teruggeblikt zal worden op het allereerste menu.

De Slener Menuwandeling is tien jaar geleden ontstaan na het uitbrengen van het Slener Kookboek. Dit idee is destijds ontstaan door een grappige situatie in de supermarkt tussen Teun de Vries en Bea Kortwijk. Alle inwoners van Sleen en omgeving konden een recept indienen. De jury bestond uit de plaatselijke horecaondernemers van Sleen, Erm en Noord-Sleen. Uit alle ingeleverde recepten kozen zij een eerste prijs voor het beste voor-, hoofd- en nagerecht, die door de horecaondernemers op de menukaart werden gezet.

Menuwandeling
De deelnemers wandelen 25 januari aanstaande tussen Sleen, Erm en Noord-Sleen. Na iedere etappe wordt een onderdeel van het menu geserveerd bij Restaurant Moorman, Happerei De Linde en Restaurant Wielens. Krijgt u na de eerste etappe het voorgerecht, voor het hoofdgerecht en nagerecht moeten eerst de volgende etappes gelopen worden.

De start van de wandeling is om 12.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de Albert Heijn in Sleen.

Er wordt gewandeld in drie groepen en de totale afstand is ongeveer 11/12 kilometer. Op het laatste adres wordt er afgesloten met een kopje koffie of thee.

Vorig jaar lag er sneeuw tijdens de Slener Menu wandeling

De kosten voor het driegangendiner, inclusief de koffie, bedragen € 25,00.

Opgave is uitsluitend tegen contante/pinbetaling mogelijk bij de servicebalie van AH Kortwijk in Sleen. De menuwandeling kent een maximum van 150 deelnemers.

Met dieetwensen kan rekening gehouden worden. Voor informatie kunt u bellen met Restaurant Wielens, telefoonnummer0591-36 13 18.

slener