Rioolreiniging en -inspectie.

Rioolreiniging en -inspectie.

Ieder jaar wordt een deel van het rioolstelsel van de gemeente Coevorden gereinigd en/of geïnspecteerd. De reiniging is noodzakelijk om een goede afvoer van het vuil- en regenwater te garanderen. Het bedrijf vandervalk+degroot (vestiging Wolvega) voert de werkzaamheden in opdracht van de gemeente Coevorden uit. Dit jaar is Erm ook aan de beurt.

Het is mogelijk dat u bij de werkzaamheden enige overlast ondervindt. Doordat het hoofdrioolnet met hoge waterdruk wordt gereinigd, kan het bijvoorbeeld gebeuren dat de binnenriolering wordt leeggezogen of een ogenblik onder druk komt te staan. Het eerste veroorzaakt een rioollucht in huis. Dit is te verhelpen door alle kranen even te laten lopen. In het andere geval kan het water omhoog komen en/of gaan borrelen in het toilet of de gootsteen. Een handdoek onder het deksel van het toilet leggen en het deksel van het toilet naar beneden laten en verzwaren voorkomt dat het water over de vloer komt.

Zeer geringe verkeershinder
De schoonmaak van het rioolnet met grote vrachtwagens kan leiden tot enige verkeershinder. Wanneer een put van de riolering voor uw inrit ligt, kan het gebeuren dat uw inrit enige tijd geblokkeerd wordt. De medewerkers proberen uiteraard de overlast voor u zoveel mogelijk te beperken. In het belang van de verkeersveiligheid en de veiligheid van de werknemers wordt u verzocht de nodige voorzichtigheid in acht te nemen bij het passeren van de werkzaamheden.

Bewonersbrief
Bewoners van straten waar werkzaamheden worden verricht, ontvangen een paar dagen van tevoren een brief met informatie.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Coevorden, telefoon 14 0524 of e-mail info@coevorden.nl. Meer informatie over het project en de planning van de werkzaamheden vindt u op https://coevorden.valkdegroot.nl.

csm_Rioolinspectie_auto_84c0ea69af