Feest in Erm

24 juni 2018
Feest in Erm

Eindelijk was het zover. De dagen voorafgaand aan zaterdag moesten de handen nog even flink uit de mouwen; het terrein maaien, de tent opzetten, zorgen voor de toiletwagen, water en elektriciteit. Ook op de dag zelf was iedereen al vroeg uit de veren om alles op tijd klaar te hebben. Want naast het organiseren van het feest “The Beginning” door: John Sikken, Jeroen Sikken, Tim Smits en Erwin Koop had ook het bestuur van Dorpsbelangen Erm en Achterste Erm de taak op zich genomen om een dorpslunch te organiseren en zorgde de activiteitencommissie voor het middagprogramma.

De lunch begon met een welkomswoord van de voorzitter van Dorpsbelangen waarna het buffet geopend was. Iedereen kon zich tegoed doen aan: heerlijke tomaten- of groentesoep, een kroket, verschillende soorten brood, verschillende soorten drinken en tot slot ook verschillende soorten fruit. Een uitgebreid buffet dus.

Om al die calorieën weer een beetje kwijt te raken kon men zich direct opgeven voor een mooie fietsroute van 25 kilometer. Hiervoor hadden zich ongeveer 50 personen voor opgegeven. De fietstocht ging richting Gees waar voor de liefhebber bij Talenti een pauze was en ze konden genieten van een lekker ijsje. Intussen was op het feestterrein voor de kinderen al de mogelijkheid om met de diverse activiteiten te spelen. Zo was er het jengaspel, de stroomspiraal, met een katapult blikgooien, een luchtkussen en het rad van fortuin waarbij mooie prijzen te winnen waren. Ook nadat de lunch weer wat gezakt was en men had weer zin aan een hapje of een drankje was er ruime keuze. Talenti was er met ijs, Carina Heijne samen met haar dochter met lekkere wafels en de Holtenploeg met een patat- en bierwagen. Ook het weer was ons zeer goed gezind, af en toe een koude wind maar in de zon was het goed toeven. Hierdoor was het een gezellige drukte op het feestterrein. Om 16 uur werd de koe gebracht en na een kwartier deed hij al waar hij voor gebracht was en Hendrik Schutrups was de gelukkige winnaar.

Een geslaagde dag die ‘s avonds in de tent afgesloten wordt met een optreden van “de Spelbrekers”.

(Voor meer foto’s zie fotoboek.)

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.