Ooievaarsdrama aan ‘t Eng

5 juni 2018
Ooievaarsdrama aan ‘t Eng

Sinds begin april kon u via SleenWeb dagelijks genieten van de activiteiten in het ooievaarsnest aan ‘t Eng. Via een livestream kon men een kijkje nemen in het nest. Op 11 mei kwam het eerste ei uit en werd een kleintje geboren. De dagen erna volgden er nog drie. Helaas kwam er afgelopen vrijdag een eind aan al dat liefdesgeluk.
Al enkele dagen is via de livestream niets meer te zien. Ingrid Assen meldde ons vandaag dat er geen activiteiten meer zijn te zien. ”We weten dat er heel veel mensen hebben meegekeken op de livestream van het ooievaarsnest aan ‘t Eng in Sleen. En zich misschien nu afvragen waarom het beeld van het ooievaarsnest weg is.”
“De reden is dat bij de ooievaars zich afgelopen vrijdag, tijdens de hevige onweersbui om vijf uur ‘s middags een familiedrama heeft afgespeeld. De natuur is prachtig maar soms ook hard. De kleine ooievaartjes hebben de bui niet overleefd. Er kwam een plas water in het nest te staan, waardoor de kleintjes onderkoeld zijn geraakt en verdronken. We hopen natuurlijk dat ze volgend jaar gewoon weer terug komen.”

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.