De Barbier van Erm

23 augustus 2018
De Barbier van Erm

Tussen de knipbeurten door wordt er even tijd gemaakt voor een gesprek. Aan de stamtafel in de kapsalon. Sinds 2003 is “de Barbier” in Erm gevestigd. Erwin Wosten runt zijn zaak nog steeds met plezier.  Hij volgde de kappersopleiding in Groningen. In de Oosterstraat heeft hij vervolgens een paar jaar gewerkt. Hij leerde daar de kneepjes van het vak. Ergens in de jaren negentig moest hij in dienst. Daarna werd het Angelso. Toen het nieuwe winkelcentrum  in de maak was heeft hij uiteindelijk besloten met New Wave te stoppen. Het werd Erm. Sommige klanten kent hij al meer dan 25 jaar. Als knulletje kwamen ze bij hem in de stoel om te vertrekken met een gekleurde kuif. Nu zijn het jonge mannen. Je krijgt heel wat mee van het leven van je klanten. Leuke en minder leuke dingen. 

Erwin is getrouwd met Anneke en woont met haar in Oosterhesselen. Met zijn vrouw gaat hij graag op vakantie in het Caribisch gebied. Een van zijn hobby’s is duiken, wat daar uitstekend kan. Helaas mag hij niet meer duiken. Ooit hopen ze samen een poos op bijvoorbeeld  Curaçao  te wonen.
Een andere hobby is oude auto’s.  Er in rijden, racen of flink poetsen.
Erwin laat over zijn leven niet graag het achterste van zijn tong zien. Ik vraag hem wat het motto in zijn leven is. ” Niet janken voordat je klappen krijgt”, dat zei zijn moeder vroeger al.
Die klappen heeft hij inmiddels  wel gehad. Gezondheidsproblemen,  verlies van vader en een vriend, ook zijn deur gaat het niet voorbij. Hij is vooral blij dat hij nog leeft en probeert de dingen te doen die hij wil doen. Zo min mogelijk uitstellen,  dat is wat je dan wel leert.
Een van zijn vrienden zei: ” het eerste hoofdstuk is afgesloten,  je bent nu bezig met Erwin Wosten 2.0″
De volgende klant schuift aan. Erwin moet weer aan de slag. Eelt onder zijn voeten kweken.
Ik bedank hem voor zijn tijd en wens hem nog veel plezier in zijn kapsalon . Voor zijn verdere leven vooral gezondheid ! Voor meer foto´s zie ons fotoalbum (link).

Telefoonnummer: 0591622786, Website www.debarbiervanerm.nl.

(Tekst: Jantje Oosterhof / Foto´s: Jacko Haandrikman)Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.