Na zon , de regen

9 augustus 2018
Na zon , de regen

Het is een zomer voor in de boeken. Warm en droog, beter gezegd bloedheet en gortdroog. De zomer waar we allemaal naar uitkeken. Waarvan we nu hopen dat het een poosje stopt. Verlangen naar regen, dat is op zijn minst bijzonder. Natuurlijk willen we mooi weer. Maar ook een groen grasveld, prachtige bloementuin en een moestuin die naar behoren levert. De boeren graag een goede oogst, hooi en stro, zodat ze straks niet op een houtje hoeven bijten. Er waren gebieden waar niet meer gesproeid mocht worden. De oproep om zuinig te zijn met water liet niet lang op zich wachten. Wij zuinig met water? Dat was niet helemaal een zomerse gedachte. Dus werd er lustig op los gesproeid op de heilige zoden. Ook onze prachtige dorps bloembakken worden keurig verzorgd, dood laten gaan is geen optie.
Veel mensen gingen naar zuidelijke oorden vakantie vieren. Wat het weer betreft niet nodig maar lekker even in een andere omgeving, daar knapt een mens van op. Voor de mensen die moeten werken is het zweten geblazen. Een siësta  werd nog niet in het leven  geroepen.  De avonden zijn goed te doen, na de zon genieten  van de maan. Die onlangs bloedrood was. Wat een happening. Ik heb het ook gezien.  Het was even zoeken  maar opeens was het daar. Niet de enorme bloedrode maan die ik voor ogen had, een kleiner exemplaar. Heb er ook nog gauw even een foto van gemaakt.  Schijnt nogal bijzonder te zijn .
Bijzonder was ook de opkomst bij de bespreking over de nu 60 km weg die van ons mooie dorp Erm langs Sleen kronkelt. Men heeft daar wilde plannen mee. De snelheid wil men van 60 naar 80 brengen. Dat schiet onze goegemeente in het verkeerde keelgat. Het moet 60 blijven vindt men. In ons keurige dorp wordt keurig gereden, chapeau voor mijn dorpsgenoten. Ik rijd gauw te hard. Voordat ik het weet geeft de teller hoger aan. U begrijpt het al, ik zie het probleem niet. Of wil het niet zijn, dat kan natuurlijk ook nog.
Het spijt me maar ik brei er een eind aan. De eerste regendruppels vallen op het hooi achter mijn huis. Daar ga ik toch echt even van genieten.  Kunt u mooi dit stukje lezen!
Ik wens u allen nog een zinderende zomer, raak niet oververhit.

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.