Brandweer rukt uit voor Sinterklaas en Zwarte Piet in Erm

6 december 2018
Brandweer rukt uit voor Sinterklaas en Zwarte Piet in Erm


De kinderen stonden op het schoolplein vol spanning te wachten op de komst van Sint & Piet, toen ze rond 9 uur de sirenes van de brandweer hoorden. Wat zou er aan de hand zijn?

Toen de auto eindelijk de bocht om kwam met een vrolijk zwaaiende piet op het dak, was het meteen duidelijk. Ze waren niet uitgerukt voor een brand, maar waren Sint & Piet te hulp geschoten (Amerigo had last van zijn hoef). De kinderen waren onder de indruk van de grote brandweerauto. De juffen mochten zelfs een plaatsje nemen in de brandweerauto, zodat de fotograaf van Erm.nu een mooie foto kon maken. Net op dát moment werd de brandweer opgepiept, en dus zat er niets anders op dan meteen te vertrekken (met de juffen). Ze werden lachend en gierend uitgezwaaid door Sint & Piet, de kinderen en ouders.

Intussen deelde Piet rijkelijk zijn strooigoed en konden de cadeautjes voor de juffen worden binnen gezet. Toen de juffen na het ererondje met de brandweer weer gearriveerd waren, bleek dat Piet niet meer wist waar de cadeautjes voor de kinderen waren. Met een peinzend gezicht vertelde Piet dat hij gisteravond de cadeautjes op het dak van de school had laten staan. Piet durfde met zijn hoogtevrees overdag het dak niet op. Gelukkig was de brandweer er nog, en kon de zak met pakjes snel van het dak worden gehaald. Het feest kon eindelijk beginnen! De kinderen zongen “Lang zal hij leven” voor Sinterklaas en overhandigden hem een mooie geknutselde strik. Daarna volgden optredens van de kinderen met zang, dans en acrobatiek. Piet deed enthousiast mee. Toen Sint & Piet waren vertrokken (ze moesten natuurlijk nog meer scholen bezoeken), werden de cadeautjes uitgepakt door de jongste kinderen. De oudste kinderen gingen naar hun lokalen om te genieten van de surprises en gedichten die waren gemaakt en de cadeautjes die waren gekocht. Het bleek opnieuw, dat de pieten over een enorm knutsel- en dichttalent beschikken. Het was een prachtige dag!

Foto’s klik (hier)

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.