Wienbargsteegjournaal 1

12 januari 2019
Wienbargsteegjournaal 1

Vandaag, zaterdag 12 januari 2019 is het werk aan de Wienbargsteeg begonnen. In 14 dagen tijd worden de bermen aan beide zijden voorzien van grasbetontegels: 60 cm breed aan de westkant en 40 cm breed aan de oostkant.Om 8.30 uur stond Harm Dijkstra al in de staag als presentator en reporter van Hemmeltied. Heel Drenthe kon meegenieten toen even voor negen uur de boerhoorn weerklonk als startsein voor dit gezamenlijk werk.

Veel vrijwilligers waren komen kijken. Burgemeester Bert Bouwmeester was als dorpsgenoot aanwezig. Wethouder Jeroen Huizing was in functie aanwezig en overhandigde ons een schop namens de gemeente. Werkleider Jans Elling zette daarmee de eerste schop in de berm, terwijl voorzitter en secretaris van de Boermarke, Jacob Jansen en Evert Dijks toekeken. Hoog tijd voor koffie en dan aan het werk!

Evert achter het stuur en Tim Dijks met kettingzaag in de bak van de ver-reiker deden het snoeiwerk dat voor deze dag op het programma stond. De bomen aan beide zijkanten werden gesnoeid volgens de regels van de gemeente: tot 5.5 meter hoog mogen geen takken over de weg en de aan te leggen bermversteviging hangen. Vele vrijwilligers droegen het hout naar de versnipperaar, die de gemeente ter beschikking had gesteld. Om 12.00 uur was de klus al geklaard. Dorien Tulp en Richard Bruijns trakteerden ons tot slot op een kop koffie. 

Programma voor maandag: schoonvegen van de steeg met een veegmachine. Weer werk voor Evert Dijks. Daar zijn geen vrijwilligers bij nodig.

Jaap van der Linden (namens Dorpsbelangen)

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.