Derde Taal an Taofel op 10 februari

2 februari 2019
Derde Taal an Taofel op 10 februari

Zondag 10 februari wordt al weer de derde Taal an Taofel van dit seizoen gehouden bij zaal Wielens in Noord-Sleen. Taal an Taofel is een combinatie van literatuur, zang, muziek en lekker eten. Het programma bevat streektalige schrijvers en zangers.

Willem Tjebbe Oostenbrink, in 1963 geboren bij Grijpskerk, woonachtig in Zuidhorn, schrijft in het Westerkwartiers. Hij had in 2013 zijn debuut met de poëziebundel Opdreugde troanen. In 2017 verscheen zijn 2e bundel Zolt en Stof. Hij won diverse prijzen waaronder de Johann Friedrich Dirkspries en Borslapries voor nieuwe Nedersaksische literatuur. Hij draagt geregeld voor en organiseert programma’s met poëzie en workshops over creativiteit.

Kobie Kijk in de Vegte is geboren in Ruinen, woont nu in Ansen en is moeder van 3 jongens. Ze is begonnen met schrijven toen ze in de redactie zat van de dorpskrant. Eerst in het Nederlands maar ze ontdekte al gauw dat het Drents toch dichter bij haar gevoel kwam. De columns zijn gebundeld en uitgegeven. Zij schrijft nu alleen nog in het Drents over zaken van alle dag.

Gerrit Denekamp is een geboren en getogen Emmercompascumer. Sinds 4 jaar staat hij regelmatig op het podium. Helemaal nadat hij het Drents Liedtiesfestival in 2014 won. Dit met het lied Zundagskind. Hij zingt zowel Drents als Nederlandstalig.

Taal an Toafel begint om 11.00 uur en om 14.00 uur is het afgelopen. De entree bedraagt € 19,- inclusief een kop koffie en de warme maaltijd. Opgeven kan bij Reina Zwiers, tel. 0591 362371 of reina.zwiers@planet.nl. (sleenweb)

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.