Provincie Drenthe doet archeologisch onderzoek.

20 februari 2019
Provincie Drenthe doet archeologisch onderzoek.
Benieuwd naar wat er in de grond zit?

In aanloop naar de verdubbeling van de N34 tussen Coevorden en Emmen doet de provincie Drenthe archeologisch onderzoek bij Dalen. Belangstellenden mogen kijken wat er tot nu toe is gevonden. Daarvoor organiseert de provincie twee open dagen, op vrijdag 22 en zaterdag 23 februari. U bent welkom!

Erfgoed bekijken

Door het onderzoek voorkomt de provincie dat waardevol erfgoed ongezien en voorgoed verdwijnt. Op dit moment zijn er duidelijke sporen van nederzettingen gevonden. De archeologen vertellen bezoekers tijdens de open dagen meer over hun werk en de vondsten.

Programma open dagen

Tussen 10.00 en 16.00 uur start er elk uur een presentatie in het nieuwe infocentrum Hunebed Highway langs de N34. Aansluitend zijn er vondsten te bekijken en rijdt er een bus naar de opgraving .Kinderen kunnen zelf als archeoloog aan de slag en zoeken naar sporen. Het is niet toegestaan om op eigen gelegenheid naar de opgraving te rijden.

Nieuw infocentrum.

Dit jaar komen grote projecten rondom de N34 in uitvoering. Speciaal hiervoor heeft de provincie een nieuw informatiecentrum ingericht op het industrieterrein ( Kleine Veld 37) in Dalen. Belanstellenden kunnen hier vanaf maart meerdere dagen per week terecht voor meer informatie over de verdubbeling tussen Coevorden en Emmen en de aan leg van het knooppunt bij Emmen-West.

header uitnodiging provincie Drenthe - N34

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.