Nieuwe locatie voor Ermer paasvuur

14 maart 2019
Nieuwe locatie voor Ermer paasvuur

Het paasvuur van Erm heeft dit jaar een andere locatie. De nieuwe plek is gevonden op een stuk land van de maatschap Dijks aan de Oosterlangenweg, hoek Hengstmeerweg. Maar de gemeente Coevorden heeft een nieuw beleid. De takken worden versnipperd, zodat er geen mooie takken overblijven om een paasvuur van te bouwen.

De foto laat zien wat er nu allemaal wordt gebracht aan de Oosterlangenweg; stobben, coniferen, hulst, snoeihout enzovoorts.  

Maar daar kunnen de paasvuurbouwers geen paasvuur van maken die voldoet aan de keuringseisen van ‘t Aol Volk. Het paasvuur mag namelijk alleen bestaan uit takken. Heeft u takken (van bijvoorbeeld een eik, beuk of berk)? Dan kan dit worden gebracht naar de Oosterlangenweg. 

11 maart 2019

Foto: erm.nuN

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.