De familie Wijngaard

23 april 2019
De familie Wijngaard

De familie Wijngaard woont sinds maart 2018 in Achterste Erm. Het gezin bestaat uit Evert, 51 jaar, Mirjam 48 jaar en hun kinderen Lotte 18 jaar en Thom 13 jaar. Omdat Evert een eigen schoonmaakbedrijf heeft “Wijngaard Schoonmaak” werd er gekeken naar een huis met een grote schuur voor alle spullen en ruimte voor de auto’s.

In en rond Emmen werd gekeken en ook in de omliggende dorpen. Hoewel Mirjam hun huidige huis al een aantal keren had gezien op Funda werd er geen actie ondernomen. Wel hadden ze hun oog laten vallen op een huis in Erm. Toen ze zover waren dat ze een bod konden uitbrengen stond er plots een bord van verkocht voor het huis.

Het noodlot hielp een handje want Evert kreeg autopech. De versnellingsbak ging kapot zodat Evert voor de zekerheid niet over de snelweg ging. Zo kwam hij ook door Achterste Erm. Hier zag hij hun huidige huis. Dat sprak hem erg aan en een afspraak werd snel gemaakt. Al direct bij binnenkomst was Evert verkocht maar moest Mirjam nog even wennen. Haar vader zag genoeg mogelijkheden en ook Mirjam werd enthousiast.

Nadat ze hun huis hadden betrokken moest er nog volop geklust worden. Onlangs is de verbouwing van de keuken afgerond en is nu de kamer aan de beurt.

Ook buiten moet er nog heel veel gebeuren maar dat gaat wachten tot volgend zomer. Wel weten ze al hoe het er uit moet gaan zien. Maar tot die tijd genieten ze al van de ruimte om hun huis en van de tuin achter het huis. Hier wonen speciale kippen. Want naast hun hond hebben ze ook prachtige kippen die mooie gekleurde eieren leggen. Ze hebben Wijandotte krielkippen met de namen Favi, Puck, Flora en Chica. Deze kippen leggen beige eieren. Dan zijn er nog Napoleon de Maranshaan en de Maranshennen Phoebe en Fien die donkerbruine eieren leggen en Issy een kruising Araucana die groene eieren legt.

Ondanks alles wat nog moet gebeuren wonen ze al met heel veel plezier in Achterste Erm, ook de buurt ervaren ze als zeer prettig en voelen zich helemaal opgenomen in het dorp. Evert is druk met zijn bedrijf. Mirjam werkt op een accountantsbureau en wil in september graag starten met de opleiding lerares Nederlands. Lotte studeert in het eerste jaar aan de Hanze Hogeschool Communicatie en Mediadesign en Thom studeert in het eerste jaar op het Hondsrugcollege. We wensen ze dan ook nog heel veel jaren woonplezier in hun nieuwe huis.

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.