Glasvezel komt er!

2 april 2019
Glasvezel komt er!

Op 1 april had 41,95 % van alle adressen binnen de gemeente Coevorden een abonnement genomen. De aanleg kan dus doorgaan. Het initiatief voor de aanleg van glasvezel is ontstaan in de verenigingen van Dorpsbelangen en Plaatselijk Belang. Vrijwilligers hebben het voortouw genomen en hen willen we daarom allereerst van harte bedanken voor hun inzet.

Zij hebben jarenlang intensief vergaderd, hoe dit bewonersinitiatief van de grond zou kunnen komen. Glasvezel voor iedereen in het dorp! en voor iedereen, hoe ver je ook van het dorp verwijderd woont!! De provincie gaf subsidie om het proces te laten lukken. De gemeente Coevorden bood haar hulp aan. Maar de vrijwilligers gingen uiteindelijk de laatste weken de deuren langs en hielpen velen om het voor hen meest geschikte abonnement te kiezen. Petje af voor zoveel inzet!

Ondertussen gaat het afsluiten van abonnementen rustig door. Wie er mee bezig is of er nog eens goed naar moet kijken, maak die klus af of begin er rustig aan. In onze beide dorpen en op het Ermerzand zijn er vast nog velen die alsnog mee willen doen. Vragen? Vraag het de coördinator voor glasvezel in Erm: Roelof Sikken, tel. 361896 of mail: r.sikken@planet.nl. Binnen twee jaar zal elk die zich gemeld heeft aangesloten zijn op glasvezel.

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.