Sivo-festival zoekt gastgezinnen

8 april 2019
Sivo-festival zoekt gastgezinnen

Het SIVO Wereld Dans- en Muziekfestival, dat t/m 2016 in Odoorn werd gehouden, was jarenlang het grootste folklorefestival van Nederland en één van de grootste internationale volksdansfestivals van Europa.

Ieder jaar waren enkele honderden vrijwilligers en gastgezinnen uit Odoorn en wijde omgeving in touw om het evenement mogelijk te maken en SIVO dankte haar succes dan ook vooral aan al die vrijwilligers. In de zomer van 2019 krijgt het SIVO-festival, na een afwezigheid van twee jaar, een doorstart in de gemeente Midden-Drenthe. Van vrijdag 19 t/m zondag 21 juli zullen zo’n tweehonderd buitenlandse dansers en muzikanten o.a. hun kunsten vertonen rond en op de Brink van Orvelte. Ook gaan alle buitenlandse deelnemers, in de week voorafgaande aan het festival, een belangrijke rol spelen tijdens de Drentse Fiets-4-daagse. De organisatie is nu op zoek naar gastgezinnen. Deze vrijwillige gastouders zorgen een kleine week voor een slaapplek, eten en drinken maar vooral voor een warm welkom in Drenthe. “Gezien onze goede ervaringen met deze regio in het verleden willen we ook nu weer proberen om hier gasten onder te brengen. Inmiddels hebben zich de eerste zes gezinnen al gemeld”, aldus de organisatie. Wie van u wil er volgend jaar een kleine week lang, van dinsdag 16 t/m zondag 21 juli 2019, een aantal gasten in zijn gezin opnemen. Per gezin worden minimaal twee personen als gast in huis genomen zodat de buitenlanders niet helemaal moederziel alleen in een voor hen vreemde omgeving terecht komen. 

Sivo 2 2019

Ieder gastgezin krijgt van de SIVO-organisatie de kans om het festival gratis bij te wonen. De gastvrije gezinnen worden tijdens het evenement van informatie voorzien door SIVO-vrijwilligers, die de dansgroepen de gehele periode begeleiden. Ook is er altijd een tolk beschikbaar als het zelfs met Google translate of handen en voeten, even niet lukt. Belangstellenden kunnen mailen met SIVO, ook voor aanvullende informatie: info@sivofestival.nl.

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.