Stichting Vocalin Drenthe

1 april 2019
Stichting Vocalin Drenthe

Stichting Vocalin Drenthe is in 2014 als een projectkoor begonnen. Het projectkoor voerde toen ‘The Armed Man’ uit in De Nieuwe Kolk in Assen.

Omdat dit een groot succes was, heeft dirigent Roelof Bosma het initiatief genomen om de stichting Stichting Vocalin Drenthe op te richten. De stichting heeft als doel regelmatig als projectkoor concerten te geven. Aan de uitvoering van de concerten werken telkens professionele musici mee. Het koor is aangesloten bij de Koninklijke Christelijke Zangers Bond.

Stichting Vocalin Drenthe heeft als doel het ontplooien van culturele activiteiten op muzikaal gebied, voor alle leeftijdsgroepen. De akte werd in 2014 gepasseerd.  Zie de oprichtingsakte.  

Voorzitter van het bestuur is Albert Siebring uit Exloo, secretaris is Cor Meijer uit Emmen en penningmeester is Ed Lemstra uit Marwijksoord. Albert Siebring is naast voorzitter ook koormeester. Dirigent is Roelof Bosma.

2019 The Crucifixion van John Stainer

De uitvoeringen van the Crucifixion zullen op 7, 13 en 14 april 2019 plaats vinden in Hoogeveen, Assen en Emmen. Aanmelden voor dit project is niet meer mogelijk. De repetities zijn inmiddels begonnen. Voor de deelnemers is het repetitieschema hier te vinden. Voor meer informatie over de inhoud van het concert klikt u hier of op Concerten in het menu.

De kaartverkoop is inmiddels gestart (klik hier). U bent van harte welkom bij één van de concerten. 

Roelof Bosma – Dirigent en algehele leiding

Karel van den Berg – Organist

Solisten:

  • Aart Mateboer – Tenor
  • Jan Kruisselbrink – Bas

Masterclass – Carina Vinke

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.