Dorpsfeest Erm

29 mei 2019
Dorpsfeest Erm

Met nog minder dan één maand te gaan zal op 21 en 22 juni in Erm voor de 2de keer het Dorpsfeest Erm plaatsvinden. Een Dorpsfeest bestaand uit een feestweekend zodat de saamhorigheid in het dorp terugkeert. De festiviteiten zullen evenals voorgaand jaar opnieuw plaatsvinden aan De Brinken. 

Na het succesvolle Dorpsfeest Erm The Beginning op 23 juni 2018 hebben de organisatoren gemeend de festiviteiten uit te breiden naar een meerdaags evenement. Dit betekent dat het Dorpsfeest Erm in 2019 2 dagen duurt. Vrijdag 21 juni wordt gereserveerd voor een feestavond alvorens de overige festiviteiten plaats vinden op zaterdag 22 juni.

Met dit persbericht informeren we u over het programma dat gevolgd wordt tijdens de festiviteiten. Het programma omvat een tweetal feestavonden, een dorpslunch, en een middagprogramma.

Knallende Ermer Feestavond

De festiviteiten starten (aanvang 21:00 uur; feesttent geopend vanaf 20:00 uur) op vrijdagavond 21 juni met een knallende Ermer Feestavond. Een feestavond waarvoor het organisatiecomité een Drive in Show uit het midden van het land heeft uitgenodigd. Zij zullen een show verzorgen waarbij diverse muzieksmaken van disco en rock & rol tot Nederlandstalig ten gehore wordt gebracht.

Tussentijds zal er een Special Guest zijn opwachting maken. Hierbij kan gemeld worden dat deze Secial Guest bekend is in de transportwereld en wel eens over de Brennerpas heeft gereden.

Dorpslunch voor inwoners van Erm en Achterste Erm (verzorgd door Dorpsbelangen Erm en Achterste Erm)

De festiviteiten starten op zaterdag 22 juni om 12:00 uur met een Dorpslunch. Deze Dorpslunch wordt u aangeboden door Dorpsbelangen Erm en Achterste Erm waarbij u onder het genot van een broodje kunt lunchen met mede dorpsbewoners.

Entreekaarten voor deelname aan deze Dorpslunch kunt u halen op zaterdag 8-juni 2019 bij de familie Sikken, Dalerstraat 4 tussen 9:00 uur en 11:00 uur. De deelnamekosten bedragen €10,00 voor volwassen en €7,50 voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Middagprogramma (verzorgd door de Activiteitencommissie Erm)

Het middagprogramma is gereserveerd voor de Activiteitencommissie Erm en begint om 13:30 uur. Het belooft een gezellige middag te worden voor de familie met diverse spelen. Zo kan er onder ander Jeu de Boules worden gespeeld en zullen er een aantal spelen aanwezig zijn voor de Jeugd.

Om het e.e.a. te omluisteren wordt er in de loop van de middag een aantal keren het Rad van Avontuur gespeeld. Met een draai aan het rad kunt u hiermee diverse leuke prijzen winnen. U koopt daarvoor voorafgaand aan een spel een lot en winnen maar.

Om het middagprogramma af te sluiten zal het spel Schijt je Rijk plaatsvinden. Hiervoor zal een dier zich binnen een gebied begeven dat afgezet is met een omheining. Dit dier probeert binnen deze omheining te schijten alvorens deze positie nauwkeurig wordt opgemeten. Het gebied waarin het dier zich bevindt is hiervoor voorafgaand opgedeeld in diverse vakken die u kunt kopen. Het inschrijfbord voor het kopen van een vak kunt u vinden bij De Holtenploeg aan de Oosterlangen te Erm. Ook is er op 21 en 22-juni nog de mogelijkheid om een vak te bemachtigen op het terrein mits er nog een vak over is.

Oldtimershow

Gedurende de gehele middag zullen op het terrein diverse oldtimers aanwezig zijn bestaand uit auto’s, motoren en tractoren. Hiervoor is de oldtimervereniging uit Westenesch benaderd en zij hebben aangegeven met diverse oldtimers te komen naar Erm. Als de weergoden het Dorpsfeest Erm goed gezind zijn zal er als extra een oldtimerrondrit volgen rondom Erm en Sleen.

Inwoners uit Erm en Achterste Erm die in het bezit zijn van een oldtimer wordt de mogelijkheid geboden deze tentoon te stellen tijdens het Dorpsfeest Erm. Hiervoor zal een gedeelte van het terrein worden gereserveerd. Dus bent u in het bezit van een oldtimer (tractor, auto of overige motoren) met een minimale leeftijd van 30 jaar en u wilt deze laten zien op 22 juni dan is dit mogelijk.

De gemeente Coevorden heeft echter aangegeven als voorschrift dat er onder elke oldtimer een kleed of emmer geplaatst dient te worden om eventuele lekkages op te vangen. Hier zal tijdens de festiviteiten op worden gecontroleerd.

Feestavond

Ter afsluiting van het Dorpsfeest Erm zullen de festiviteiten eindigen met een Feestavond (aanvang 21:00 uur; feesttent geopend vanaf 20:00 uur) waarvoor De Wethouders zijn uitgenodigd. Een band bestaand uit 4 jonge honden die al menig feesttent, kroeg of schuur hebben plat gespeeld. Daarbij brengen ze een boel rock, lol, gein en heel veel feest met een repertoire van o.a. Mooi Wark, Status Quo, Queen, Liquido, Normaal, Bökkers etc. Dit betekent gegarandeerd feest tot in de late uurtjes.

Met het bovenstaande programma trachten wij u als organisatiecomité een prachtig Dorpsfeest Erm aan te bieden en verwelkomen u graag op 21 en 22 juni 2019.

Namens het organisatiecomité Dorpsfeest Erm

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.