A-Ford Club startte met 13 oldtimers bij Route34 met Jaknikkerrit

1 juli 2019
A-Ford Club startte met 13 oldtimers bij Route34 met Jaknikkerrit

Zaterdagochtend 29 juni jl. stond er een klein museum op de parkeerplaats van Steakhouse Route34 in Erm. Om 11:00 uur startten daar 13 oldtimers aan de 3e editie van de Jaknikkerrit, georganiseerd voor leden van A-Ford Club Nederland.

De Jaknikkerrit dankt haar naam aan de twee vorige edities van deze oldtimerrit. Twee jaar geleden startte de rit door Zuidoost Drenthe vanuit Schoonebeek, waarbij deelnemers langs onder andere de oude en modernere jaknikkers reden. Vorig jaar werd gestart bij de Europagarage in Coevorden om uiteindelijk bij de jaknikker in het centrum van Schoonebeek te eindigen. Voor de 3e editie van deze oldtimerrit werd gekozen voor een start en finish in Erm, sinds september vorig jaar de woonplaats van organisator Bendert Hans.

Vanaf 10:00 uur verzamelden 13 oldtimers van het type A-Ford en Early Ford V8 – met een bouwjaar tot en met 1948 – bij Steakhouse Route34 in Erm. Onder hen zelfs deelnemers uit Noord-Brabant en Noord-Holland. Door het mooie, zonnige weer konden de chauffeurs en hun bijrijders na aankomst eerst op het terras genieten van een kop koffie met gebak met uitzicht op de rij Fords die voor het restaurant stonden geparkeerd. Na uitreiking van de rallybordjes en routebeschrijving kon het rijdend museum van start gaan en verlieten zij Erm via het Oostereind en de Marsdiek. Op naar het kraterbosje in ’t Haantje, waar in december 1965 een boortoren van de NAM in de aardbodem verdween. Vervolgens bracht de route de deelnemers via allerlei landweggetjes naar en over de Hondsrug. Met de aardappelplanten in bloei, de bloeiende bloemen in de bermen en in dit prachtige weer kon men genieten van het Drentse landschap. Na een tussenstop bij pannenkoekenboerderij de Snoepert in Odoorn reed de stoet verder via Emmen en de kascomplexen in Erica, om daarna onder andere Schimmelarij en Den Hool achter hen te laten en langs de Jongbloedvaart weer terug te rijden naar Erm.

Onder de deelnemers waren een paar cabrio’s, maar het merendeel moest het doen met alle ramen open. Gelukkig stond er zaterdag een lekker briesje waardoor het goed te doen was in de oude Fords. Eenmaal terug op het terras van Route34 werd er druk nagepraat onder het genot van een heerlijk koud drankje. Een prima afsluiting van een zeer geslaagde dag voor zowel de organisatie als de deelnemers.

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.