De melkrobot van de familie Renting

14 juli 2019
De melkrobot van de familie Renting

Tijden veranderen. Zo ook op een boerderij. Na lang nadenken wilde de familie Renting hun bedrijf moderniseren en werd er nagedacht over een melkrobot. Nadat de voordelen voor de familie Renting duidelijk waren werd er over gegaan tot aanschaf van de robot. Wel moesten er daar de nodige aanpassingen voor komen op de stal en in een aanbouw om de robot te kunnen plaatsen.


De familie vertelde enthousiast over de melkrobot. Zo ontstond het idee om de inwoners van achterste Erm uit te nodigen om de werking van de robot uit te leggen. Zaterdag 13 juli was het zover. Rikus werkt nu een half jaar met de robot en kon dus heel goed uitleggen hoe alles in zijn werk gaat.


Het werd een drukbezochte avond voor de begrippen van Achterste Erm aangezien Achterste Erm niet zoveel inwoners heeft. Niet iedereen is in de gelegenheid om te komen maar de 37 mensen die wel konden werden enthousiast ontvangen. Soms moest je even wachten omdat niet iedereen gelijk de werking van de robot kon zien. Voor de wachtenden was er koffie en voor diegene die al bij de robot en op stal waren geweest was er een hapje en n drankje en de gelegenheid om nog even gezellig na te kletsen. Het werd een geslaagde avond.

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.