Doopjurkenexpositie in de Dorpskerk

3 juli 2019
Doopjurkenexpositie in de Dorpskerk


Het thema waar de kerk van Sleen in het seizoen 2019-2020 mee gaat werken is: “Een goed V-/verhaal”.

Rondom dat thema zijn allerlei activiteiten bedacht, waarvan u steeds op de hoogte zult worden gehouden.
Het seizoen wordt geopend van zondag 1 tot en met zondag 15 september met een doopjurkenexpositie in de Dorpskerk. Voor deze expositie heeft de organisatie de medewerking van u allen nodig: inwoners van Sleen, Noord-Sleen, ’t Haantje, Diphoorn, Erm, Achterste Erm, Holsloot en Den Hool.
Hebt u uw kind(eren) laten dopen, werd u zelf gedoopt, hebt u de doopjurk bewaard, wellicht al generaties oud? Dan zou de organisatie het heel mooi vinden als deze tentoongesteld mogen worden.
Bij de doopjurken hebt u misschien nog de mooiste V-/verhalen, herinneringen aan en foto’s van doopdiensten, doopkaarten, verhalen over de doopjurk zelf, waar, wanneer gedoopt werd … vult u zelf maar in. Verhalen die u delen wilt.
De mooiste verhalen zullen bovenkomen als u deze expositie bekijkt, maar … uw hulp is wel nodig! Er wordt heel zuinig met uw eigendom omgegaan. Doet u mee aan deze expositie?
U kunt uw doopjurk brengen in de pastorie – de “Herdershut”- bij ds. Jitse Scheffer, Menso Altingstraat 2. Dat kan – in verband met zomervakantie – tot 22 juli en ná 11 augustus. Voor informatie kunt u telefonisch contact opnemen: tel. 0591 57 25 97.

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.