Gemeente Coevorden stuurt kinderen minima zomergeschenken

15 juli 2019
Gemeente Coevorden stuurt kinderen minima zomergeschenken

Gemeente Coevorden stuurt kinderen minima zomergeschenken 


Meedoen is belangrijk. Dat vinden we bij de gemeente Coevorden ook. Daarom hebben we een leuk Doe Mee Zomerpakket gemaakt voor kinderen in gezinnen die weinig geld te besteden hebben. Er zitten drie bonnen in het pakket. Eentje voor een bezoek aan de dierentuin of andere dagattractie, een bioscoopbon en een VVV-bon. Wethouders Joop Brink (Minimabeleid) en Jeroen Huizing (Jeugd) deden vandaag de eerste pakketjes op de bus.


Investeren in de toekomst Wethouder Jeroen Huizing over meedoen: “Veel problemen die op latere leeftijd ontstaan, kun je voorkomen wanneer kinderen veilig, gelukkig en gezond opgroeien. Als ze zich kunnen ontwikkelen, goed onderwijs kunnen volgen en kunnen sporten en bewegen. Wij investeren bewust in jongere generaties, want dat is investeren in de toekomst. Met een Doe-Mee-Pas en het Doe Mee Zomerpakket kunnen kinderen uit een minder draagkrachtig gezin ook meedoen. “

In de bus of aanvragen Binnenkort valt het Doe Mee Zomerpakket in de bus bij kinderen die al een Doe-Mee-Pas hebben. Wie nog geen Doe-Mee-Pas heeft kan deze aanvragen op www.coevorden.nl. Alleen een Doe Mee Zomerpakket aanvragen kan daar ook. Op de website staan de voorwaarden om in aanmerking te komen vermeld.

Het Doe Mee Zomerpakket wordt gefinancierd uit de zogenaamde Klijnsmagelden en de middelen die de gemeente Coevorden beschikbaar stelt voor minimabeleid. 

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.