LET OP – het kleinste fietspad van Nederland is veranderd!

14 juli 2019
LET OP – het kleinste fietspad van Nederland is veranderd!

Misschien is het wel het kleinste fietspad van Nederland – het fietspad dat vanaf De Brinken toegang geeft tot de Hoekergoorn en omgekeerd. Wat kan daar nou gebeuren?

Maar enkele weken terug kwamen twee meisjes hard vanuit de Hoekergoorn De Brinken op gefietst en een van hen werd niet zachtzinnig geraakt door een auto die op de Brinken reed en opeens die twee fietsjes voor zich had. Het liep gelukkig goed af. Maar de schrik zat er bij iedereen in. Kunnen er geen hekjes komen als waarschuwing voor de fietsers, zodat ze niet met een forse vaart De Brinken op kunnen rijden? Dat was een goed idee!


We hebben de contacten van Dorpsbelangen gebruikt en de verkeersdeskundige van de gemeente om een oplossing gevraagd met instemming van wethouder Huizing. Het resultaat zie je op de foto. Twee hekjes als snelheidsremmers. Met duidelijke rood/wit kleuren, ofwel: let op! De kinderen zullen nu wel opletten. Fietsers, vooral die met elektrische ondersteuning, moeten nu ook opletten. Als ze vanaf De Brinken het fietspad oprijden moeten ze langzaam rijden, anders botsen ze tegen de hekjes op!!
Tot slot bedanken we de gemeente voor een snelle oplossing. En zijn we allemaal gewaarschuwd: LET OP!!

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.