Nieuwsbrief ‘Samen Krachtig’

19 juli 2019
Nieuwsbrief ‘Samen Krachtig’
Als gemeente gaan we uit van de eigen kracht van onze inwoners. Voor wie er zelf niet uitkomt, bieden we als gemeente ondersteuning.

Onder de noemer ‘Samen Krachtig’ werken we binnen het Sociaal Domein Coevorden aan sterke netwerken, innovatie, samenwerking en goede dienstverlening om onze inwoners te ondersteunen. De basis daarvoor is het gelijknamige beleidsplan. Dit is samen met jou, als inwoner, vrijwilliger, professional, zorgaanbieder, mantelzorger of werkgever tot stand gekomen. In deze nieuwsbrief informeren we je regelmatig over de laatste ontwikkelingen.


COEVORDEN GEEFT GAS OP SPORT & LEEFSTIJL
Voorkomen is beter dan genezen. Inwoners die zich gezond voelen, langer leven en actief meedoen. Dat is wat de gemeente Coevorden de komende jaren wil bevorderen. De levensverwachting in onze gemeente ligt namelijk zeven jaar lager dan het landelijke gemiddelde. Begin mei van dit jaar startte Alieke Wijnholds als beleidsmedewerker Sport & Leefstijl bij de gemeente Coevorden: ‘Als gemeente doen we al veel aan het stimuleren van gezonder leven. Zo hebben we bijvoorbeeld het Stimuleringsprogramma ‘Gezond in Coevorden’ waarmee wij ons richten op het bevorderen van de gezondheid en een gezonde leefstijl. Daarmee ondersteunt de gemeente veel mooie initiatieven. Mijn doel is om Lees verder


KINDEREN DOEN MEE
Meedoen is belangrijk. Dat vinden we bij de gemeente Coevorden ook. Daarom hebben we een leuk Doe Mee Zomerpakket gemaakt voor kinderen in gezinnen die weinig geld te besteden hebben. Er zitten drie bonnen in het pakket. Eentje voor een bezoek aan lees verder


REGIE OP FINANCIEN
Jongeren tussen de 18 en 27 jaar die wel wat hulp kunnen gebruiken met hun financien kunnen bij de gemeente Coevorden terecht bij het project Moneystart. Rosanne Bruinsma is functioneel coördinator bij de sociale teams van de gemeente.Een aantal consulenten Schuldhulpverlening zijn budgetcoaches voor jongeren. Zij helpen jongeren met financiële problemen om weer regie te krijgen over hun financiën. En dat is bij ons echt maatwerk. We bekijken voor iedere jongere apart wat hun situatie is. Daarna gaan we samen aan de slag om een oplossing te vinden. Ook als er nog geen problemen zijn. Voorkomen is beter dan genezen.” Schulden beginnen vaak onschuldig, maar lees verder

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.