Poëziegroepen in bibliotheken Coevorden en Sleen

3 september 2019
Poëziegroepen in bibliotheken Coevorden en Sleen

Al een aantal jaren draait in de bibliotheek van Sleen met succes een poëziegroep. In september start er ook een poëziegroep in Coevorden.

Er worden aan elkaar zelf gevonden gedichten voorgelezen en van commentaar voorzien. Sommigen deelnemers brengen zelf gemaakte verzen mee. Over inhoud en vormgeving van de gedichten, over de dichters ontstaan boeiende gesprekken. En daarbij gaat het niet alleen om het zware werk, maar soms vooral om het zogenaamde ‘light verse’ waar namen als Willem Wilmink en Annie M.G. Schmidt voorbij komen. Alle deelnemers nemen van hun meegenomen gedicht(en) altijd voldoende kopietjes mee zodat aan het eind van de avond ieder met een klein bundeltje verzen naar huis gaat. Soms bespreken we ook gedichten rond een thema bij voorbeeld ‘reizen’ , ‘griezelverzen’ of ‘kinderen’. In Sleen komen we vijf keer per jaar bijeen, dat is voor Coevorden ook het plan. De eerste poëzieavond in Sleen is vrijdag 13 september en in Coevorden woensdag 18 september, aanvang 20.00 uur.

rd Reijngoud zorgt ervoor dat de avonden een kop en een staart hebben. Een mooie kop en een gekrulde staart. Aanmelden en overige informatie: gerard.reijngoud@casema.nl 

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.