20 oktober: Happen & Trappen in Sleen en omgeving

7 oktober 2019
20 oktober: Happen & Trappen in Sleen en omgeving

Een nieuw evenement in Sleen en omgeving! Happen & Trappen vindt dit jaar voor het eerst plaats op zondag 20 oktober. Een culinaire, informatieve fietstocht van 40 km rond Sleen – Noord-Sleen – Erm. Tijdens de fietstocht bezoekt u de eetgelegenheden Route34 in Erm, De Deel en De Linde in Sleen en Wielens in Noord-Sleen. Tevens brengt u een bezoek aan de volgende bedrijven:

De Molen in Sleen: Tijdens uw bezoek kunt u rond kijken in de molen en u krijgt uitleg over hoe de molen werkt. Ook zal de molenaar aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden.

Biologisch melkveebedrijf Weitkamp vof in Noord-Sleen: dit is een gezinsbedrijf waar biologisch wordt gewerkt en waar ongeveer 70 stuks vee worden gehouden.

Breegroen Alpaca bij Holsloot: de familie Nienhuis is in een heel andere tak van veehouderij terecht gekomen; zij houden en verzorgen meer dan honderd alpaca’s.

Pompoenen van Henriette Eising in Sleen: In het najaar pronken de pompoenen en kalebassen aan de Schaapstreek in Sleen. Pompoenen voor de sier, voor het uithollen en om te eten. Tijdens de fietstocht worden de eetbare pompoenen tentoon gesteld en willen we graag de toepassingen hiervan met u delen.

Het programma:

U wordt om 10:30 uur verwacht in Sleen op de parkeerplaats bij AH Supermarkt Kortwijk. Hier wordt u in groepen ingedeeld en ontvangt u de route. Tijdens de route krijgt u koffie en gebak en een 3 gangen menu. Kosten zijn € 35,00 voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar betalen € 25,00. De consumpties dienen bij de betreffende bedrijven afgerekend te worden.

Opgave kan bij één van de volgende bedrijven:

Restaurant Wielens, Noord-Sleen, tel: 0591-361318

Restaurant-theater De Deel, Sleen, tel: 0591-367220

Cafetaria De Linde, Sleen,, tel: 0591-362481

Steakhouse Route 34, Erm, tel: 0591-201087

Het inschrijfbedrag dient vooraf te worden betaald.

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.