Expositie in de Bibliotheek.

7 oktober 2019
Expositie in de Bibliotheek.

Mina Kamps-Huisman heeft momenteel een expositie in de bibliotheek van Sleen van een gedeelte van haar kalligrafie- en schilderwerken. Al meer dan 20 jaar is dit een van haar vele hobby’s want naast kalligrafie en schilderen is Mina ook zeer geïnteresseerd in genealogie.

Voor de kalligrafie heeft Mina een cursus gevolgd om oude handschriften te kunnen vertalen. Naast het alfabet is ook de versiering (verluchting) van een werk een belangrijk onderdeel. Kalligrafie is namelijk veel meer dan het sierlijk verwerken van het alfabet. Om de techniek voor de verluchting goed onder de knie te krijgen heeft Mina ook hiervoor lessen genomen bij een kunstschilder.

Mina gaat samen met Harmke Jansen uit Sleen 1 x per 2 maand naar een bijeenkomst van de Kalligrafenkring Fryslân. De cursisten, 12 in totaal, komen uit Friesland, Groningen en Drenthe en de locatie is ook steeds wisselend. Elke keer gaan ze met een opdracht naar huis en dit wordt de volgende keer besproken. Ieder jaar komt er een boekje uit van de gemaakte opdrachten.

De kalligrafiewerken zijn net als haar schilderwerken zeer verschillend. Van oude handschriften tot zeer moderne werken, van druk tot heel rustig. Ook de technieken van de kalligrafie zijn heel verschillend. Er kan gewerkt worden met onder andere een ganzenveer, potlood, kroontjespen, penseel en verschillende soorten kalligrafiepennen. Of met een zelfgemaakte pen van een colablikje of een pen gemaakt van meerdere worstenprikkers. Wat betreft het schilderen vindt Mina het leuk om verschillende onderwerpen te schilderen zoals portretten, dieren, landschappen en stillevens.

Al het werk van Mina is nog de hele maand oktober te bewonderen tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Het is absoluut zeker de moeite waard om te gaan kijken.


https://www.erm.nu/bwg_album/fotoalbum-2019/

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.