Opnieuw zeer geslaagde rommelmarkt

1 oktober 2019
Opnieuw zeer geslaagde rommelmarkt

Zaterdagmiddag was het weer zover: de jaarlijkse rommelmarkt voor het onderhoud van de oude Dorpskerk. Om 11.00 uur stonden de eerste bezoekers al achter het lint te wachten. Toen marktmeester Jan Ziengs om precies 12.00 uur de poort opende stormden ze naar binnen.

Altijd een mooi gezicht al die mensen te zien rennen. Om je tegelijkertijd af te vragen wat het nut ervan is. Bang dat iemand anders “jouw mooie item” voor je neus wegkaapt? Of is het gewoon de prettige spanning wat er nu allemaal te vinden zal zijn?

Nou, dat laatste was zeker het geval. Boerenkarren vol spullen waren prachtig op de marktkramen gerangschikt. Voor elk wat wils.

Er was zelfs zoveel, dat vijf volle wagens gewoon in de schuur zijn blijven staan omdat er geen plek meer voor was. Nou gebiedt de eerlijkheid te zeggen, dat er helaas ook veel spul aan de weg was gezet, dat door de eigenaars beter naar de stort gebracht had kunnen worden. Je wilt immers wel wat leuke dingen kunnen aanbieden op de rommelmarkt, daardoor wordt deze immers aantrekkelijk.

Paander Ruud Wilting was goed op dreef als veilingmeester. Al ging het bieden dit jaar wel wat taai, vond hijzelf. Bij Rieks en Tony ging het aan de lopende band: het rad van avontuur. Er waren door de middenstand prachtige prijzen aangeboden en dus ging de lotenverkoop als een trein.

En natuurlijk stonden de mensen van de Stichting Behoud Monumentale Kerk Sleen (SBMKS) op hun vaste stek met al hun boeken. Als geen ander scoren zij met hun boekenverkoop het gehele jaar door.

Wat ook als een trein ging was het weer. Hoewel regen werd voorspeld bleef het tijdens de markt prachtig droog en kwam het zonnetje er regelmatig even door. Pas aan het eind begon het te regenen, maar dat deerde niemand meer.

Opnieuw mag het gezegd worden: wat een vrijwilligers zijn er actief om zo’n markt mogelijk te maken. Het gebeurt allemaal achter de schermen, maar er is sprake van een tomeloze inzet van een grote groep mensen. Bij het inzamelen van de goederen, tijdens de markt, maar ook achteraf, als alles weer weggebracht moet worden. Chapeau aan al deze mensen!

Wat is het dan mooi, dat al deze inspanning een mooi resultaat oplevert. Dit jaar was de opbrengst € 6.300,- Dankjewel, vele vrijwilligers!

Op dit moment is de Dorpskerk tijdelijk gesloten, omdat er grootscheeps onderhoud plaatsvindt in het interieur. Dat gebeurt op professionele wijze, mede dankzij de financiële steun van de SBMKS. Op SleenWeb wordt u hiervan op de hoogte gehouden.

Klik hier voor alle foto’s.

Verslag en foto’s: Luuk Houkes ( Sleenweb).

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.