Mezenkastjes ophangen

9 november 2019
Mezenkastjes ophangen

Vanmiddag stond de schuur bij Roelof Sikken vol, we hadden gerekend op 31 mensen en er waren wel tegen de 50!. Lammy maakte zich al zorgen of de koffie wel goed kwam. Prachtig natuurlijk hoe dit onderwerp leeft!

Irene Lantman gaf een interessante lezing over insectenplagen en hoe deze te bestrijden zijn met het aantrekken van o.a. mezen. Hoe de mees zich ontwikkelt en in zijn/haar leefomgeving beweegt. Daarna gingen we in straatgroepen uiteen om de kastjes te plaatsen. Op een hoogte tussen de 3 en 5 meter met de opening naar het noordoosten.


Door het enthousiasme van de mensen kwam de laatst uitvoerende straat nestkastjes tekort, hiervoor wordt een oplossing gezocht.

Iedereen enorm bedankt voor de inzet en samenwerking, wij zijn trots op onze dorpelingen.

Dorpsbelangen Erm en Achterste Erm

Meer foto´s zijn te vinden in ons fotoalbum (foto´s Jacko Haandrikman)


 
 

 

 

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.