Kijkje achter de schermen bij AH

2 december 2019
Kijkje achter de schermen bij AH

Een geslaagde netwerkavond bij AH Klaver Kortwijk. In ‘t Veurhuus gaven Bea Kortwijk en Susan Klaver eerst een presentatie over de recente verbouwing. Een lange voorbereiding, maar voor de uitvoering van de verbouwing lag de regie volledig bij Albert Heijn. Een imposante operatie waarin veel gebeurd is in hele korte tijd.

Lange winkelgeschiedenis

Bea’s oma begon ooit een winkeltje, de ouders zetten de winkel voort, Bea startte de winkel in Sleen en nu is dochter Susan de vierde generatie die in het winkelbedrijf actief is. Naast de AH-winkel in Sleen is er ook de AH-winkel in Nieuw Amsterdam. In Sleen ook ‘t Veurhuus, Gall en Gall, de DA en ‘t Klavertje cadeaushop met in totaal 200 personeelsleden. 

Verbouwing

De winkel moderniseren, iets vergroten en meer met verse producten doen…….dat was het uitgangspunt voor de verbouwing. Alles is in 10 dagen gedaan, een hele prestatie. Nu is de winkel ruim 900 m2 groot, heeft 3 gewone kassa’s en 4 zelfscankassa’s. Het zelfscannen wordt volop gebruikt, meer dan gedacht. En passant werd het gebouw ook nog eens gasloos gemaakt. 

Personeel

Het personeel, ook vanuit het fililaal van Nieuw Amsterdam, heeft de winkel leeggehaald. Dat ging met een flinke ploeg en was uiteindelijk in een uur gefixt. In de week erna ging het personeel aan de klus: vrijwilligerswerk bij de Schoel, bibliotheek, basisscholen en het MFC. Een succesvolle actie, die mogelijk ook bij andere verbouwing van AH-winkels opgevolgd wordt. 

Rondje door de winkel

Deelnemers kregen een rondleiding door de winkel, magazijnen en kantoren. Daarna vertelde Susan over het bestel- en logistieke proces van de winkel. Een bijna volledig geautomatiseerd proces. Interessant om te horen. 

‘t Veurhuus

Met ruim 30 ondernemers was het weer een mooie netwerkavond. De lunchroom liet zich ook weer van z’n goede kant zien met versgebakken cake, heerlijke hapjes en natuurlijk drankjes. Het Netwerkcafé had ook een cadeau: Gerard de Haan had een mooi duurzaam cadeau gemaakt: een RVS-bordje met het logo van ‘t Veurhuus. Die krijgt een mooie plek.

Dank aan Bea en Susan voor de ontvangst, presentatie en goody bag. Dankzij jullie is Sleen een ‘Dorp met een stadse winkel’, zoals een van de klanten verwoordde.

Fotograaf Guido Hansman heeft de volgende foto’s gemaakt:  https://photos.app.goo.gl/fXurLwNMjLo8FFBE9

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.