Op de valreep

13 januari 2020
Op de valreep

Ik ben een jaar uit de lucht geweest, vanwege persoonlijke omstandigheden. Maar ik ga het weer proberen. Af en toe een stukje schrijven voor de website. Hoop dat u het leuk vindt.


Het is de periode van het jaar, dat je niet veel mensen buiten ziet. Dat is best jammer want er is heel wat te zien. Nijlganzen die neerstrijken  op boerenland. Daar zijn de boeren niet blij mee. Maar dit probleem lossen ze gemakkelijk zelf op, zonder bemoeienis van Den Haag, pluche. Zo was ik aan de wandel en dacht dat er iemand bezig was met carbid. Nee hoor, het was een of ander ding wat af en toe een flinke knal gaf. Geen gans meer te zien. Ze moesten op zoek naar een ander plekje. Ging alles maar zo gemakkelijk  in het boerenleven.
Ook in eigen tuin kijk je je ogen uit. Wat een vogels. Regelmatig googelen want geen idee hoe ze heten. Er valt heel wat te leren. Om ze te lokken strooi ik voer. Musjes, merels, mezen, boomklevers, spechten, etc. , de rest ken ik nog niet zo goed !
Op een morgen, ik zat tv te kijken, zag ik iets in mijn ooghoek bewegen. Ik dacht eerst dat het een kat was. Maar het bleef flitsen. Zie ik in onze boom twee eekhoorntjes.  Ze rennen de boom in, al draaiend om de dikke stam. Watervlug. Het is een prachtig  gezicht. Voor twintig minuten  was de boom mijn tv. Wat zien ze er mooi uit, zo’n  prachtige  staart. Af en toe zie ik er nog een in de boom, lekker wat eten op een dunne tak. Bankhangen kan prachtige plaatjes opleveren!
Ik hoop dat u in dit nieuwe jaar oog krijgt voor de kleine dingen in het leven. Vooral ook een beetje oog voor elkaar. Soms kan dat best lastig  zijn in een druk leven. Het dorpsleven is van start gegaan met een goed bezochte nieuwjaarsreceptie. Voor wie het wil wordt er best veel ge-organiseerd.  Ook de school gaat een nieuwe bestemming  krijgen. Vol verwachting klopt ons hart.
Op de valreep, het kan nog net, wens ik u een goed 2020!!

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.