Vele goede wensen voor het dorp tijdens de nieuwjaarsreceptie.

5 januari 2020
Vele goede wensen voor het dorp tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Het was gezellig druk, er werd levendig gepraat en met 99 personen, jong en oud, was de nieuwjaarsreceptie geslaagd kwamen erop af. Dorpsbelangen had bij monde van de voorzitter aan de aanwezigen gevraagd of zij mee wilden denken hoe onze dorpen: Erm, Achterste Erm en Ermerzand mooi, gezellig en duurzaam kunnen blijven.

Van de 100 wenskaarten die her en der op de tafels lagen werden er 51 ingevuld. Hier een korte impressie van de wensen voor Erm.
Verkeer: 1. snelheid remmende maatregelen en 30 km zones, vooral in De Hoek en Oostereind; 2. Verbetering van het wegdek op diverse plaatsen; 3. Meer straatverlichting op Molenweg en in de Hoek en 4. Meer bankjes en picknickbanken, ook op Ermerzand.
Bloemen: bermbloemen, kerstverlichting in de bloembakken en bloembakken aan lantaarnpalen in Ermerzand.
Natuur: plaatsen van vleermuiskasten tegen de eikenprocessierups, plaatsen van berkenbomen en onderhoud van houtwallen.
Energie: gezamenlijke projecten om energie op te wekken en laadpalen plaatsen voor elektrische auto’s.
Evenementen: Erm vuurwerkvrij maken of centraal vuurwerk afsteken tijdens oud en nieuw en dat gezamenlijk vieren. Verder allerlei suggesties als Back tot he 80-ies, Bandnight met lokale artiesten + foodtrucks, een dag met creatieve workshops en laser gamen jong en oud.
Sport: bewegingstuin, fitnessapparaten bij zwembad Ermerzand, een heel goed voetbalveld en een pannakooi.
Een rijke oogst. Op de jaarvergadering van het dorp op gaan we over de projecten die daadwerkelijk verder uitgewerkt worden stemmen. Iedere inwoner mag meestemmen welke projecten we in 2020 gaan uitvoeren en in welke volgorde. Schrijf die datum dus alvast in je agenda: dinsdag 25 februari in Barnhouse van Route 34 dorpsberaad over de projecten voor 2020.

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.