Het potje

5 februari 2020
Het potje

 

Onlangs zat ik op het oude bankje , Helkampenweg. Fijn dat het hergebruikt wordt. Je hebt er een prachtig weids uitzicht en de skyline van Erm mag er ook best zijn. We wonen in een mooi dorp.


Een paar dagen geleden viel de Dorpskoerier op de mat. “Het beste idee voor Erm”, met maar liefst 10 projecten. Ik had er heus nog wel over nagedacht maar kon werkelijk niets bedenken. Wat dat betreft maakte ik er maar een potje van. Drie projecten voor het Ermerzand, goed bedacht. Nog wat bermbeheer en een perkje hier en daar. Bloemetjes trekken bijtjes aan en andere insecten, waaraan een groot tekort. Een high tea voor 70- plussers. Heerlijk aan de scones met cluttered cream en lemoncurd. Zit je buik vol dan ga je aan de wandel. Af en toe doe je wat oefeningen op de beweegtoestellen en ben je er klaar mee dan rust je even uit op een mooi geplaatst bankje. Zonder afvalemmer wel te verstaan. De betutteling ten top. Plaats een leuk bord met een tekst . “Doe gewoon, houd het schoon”, zoiets. Mensen kunnen dan wel hun klokhuis kwijt of sinaasappel schil. Wat te denken van je plastic bekertje waar net nog wat koffie uitdrupt, lekker in je jaszak. Menigeen zal denken, je kunt van mij de pot op!
Dan hebben we nog de rubberen matten onder de speel toestellen. Broodnodig! Katten zijn namelijk nogal eigengereid. Je kunt je kat streng toespreken dat hij niet bij de speeltoestellen mag komen. Maar daar heeft dat beest schijt aan. Tussen de bosjes liggen met een luchtbuks is ook een optie, maar vind daar maar eens een vrijwilliger voor. Dat wordt op de lange termijn ook een kostbare geschiedenis. Vrijwilligers werk wordt ook betaald, kwam ik achter.
Allemaal leuke projecten. Maar laat ik eerlijk zijn, eigenlijk is het een luxe probleem. Toen ik het allemaal las dacht ik: ” geef dat geld lekker terug aan de gemeente en laten ze het gebruiken op plaatsen waar het echt nodig is” . Maar zo werkt het niet in onze potjes maatschappij. Dus heb ik besloten het formulier in te vullen. Dat wordt nog een hele klus. Ik ben benieuwd welk project gaat winnen, misschien wel meer, want het is nogal een bedrag.
Mocht u me binnenkort zien zitten, op het hergebruikte bankje, dan zit ik mij een beetje te schamen. We hebben de pot verteerd! Om vervolgens tot de schokkende ontdekking te komen dat ik waarschijnlijk, al bungelend aan een beweegtoestel, zal mee eten uit de pot van Egypte.

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.