Uitnodiging aftrap FC Emmen Streetleague

24 februari 2020
Uitnodiging aftrap FC Emmen Streetleague

 


Afgelopen zaterdag was het, na de winst van FC Emmen op Willem II,
alwéér een feestje in stadion de Oude Meerdijk. Onze Drentse
voetbaltrots krijgt steeds meer aanhang. Ook bij de basisschoolkinderen in de gemeente Coevorden. De komende zes woensdagmiddagen trainen 120 basisschoolkinderen in Poppenhare/Lootuinen, Geesbrug, Dalen, Sleen, Zweeloo en Schoonoord/De Kiel in een FC Emmen shirt. Zij werken toe naar de finale op 8 april in het FC Emmen stadion. Aanstaande woensdag is in de Parkschool in de wijk Poppenhare in Coevorden de officiële aftrap van de FC Emmen Streetleague.

De FC Emmen Streetleague is een samenwerking van de gemeente Coevorden met Naoberschap United, de maatschappelijke stichting van FC Emmen. De Streetleague heeft als doel om kinderen die nog niet sporten, kennis te laten maken met in dit geval voetbal. Het is de bedoeling dat de FC Emmen Streetleague na deze periode in zes andere dorpen en wijken in de gemeente Coevorden plaatsvindt. De gemeente Coevorden werkt in dit project samen met Maatschappelijk Welzijn Coevorden.

Maatschappelijke activiteit
De trainingen in de wijken/dorpen worden gecombineerd met een maatschappelijke activiteit, zoals het doen van klusjes in de wijk en het volgen van workshops over hoe kinderen moeten omgaan met zakgeld en hoe belangrijk gezonde voeding is.

Cup met de grote oren.
Tijdens de finaledag op 8  april strijden de zes wijken/dorpen om de cup met de grote oren. De teams worden tijdens de finale gecoacht door een speler van het eerste elftal van FC Emmen! Uiteraard zijn ook familie, vrienden en ouders welkom in het stadion van FC Emmen. Voor hen worden er diverse leuke events georganiseerd.

Aftrap in de Parkschool
De pers is van harte uitgenodigd. De aftrap is om 14.30 uur op het podium van de Parkschool in Poppenhare. De aftrap wordt gedaan, samen met de
schoolkinderen door sportwethouder Joop Brink en FC Emmen Mascotte Sibi. Dit wordt begeleid door de keeperstrainer van FC Emmen

 

 

 

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.