Beste dorps- en streekgenoten

23 maart 2020
Beste dorps- en streekgenoten

In februari heb ik samen met een collega oud papier gelopen. De chauffeur van de vuilnistruck gaf toen aan dat hij steeds meer verontreinigingen aantreft in het oud papier wat wordt opgehaald.

Nadeel nu is dat de prijs van oud papier erg laag is. Wanneer er te veel vervuiling wordt aangetroffen bij het stortpunt gaat de prijs nog verder naar beneden per storting. Hierdoor lopen de inkomsten voor ons dorp dus nog verder terug. Wij kunnen er samen voor zorgen dat de prijs per ton zo hoog mogelijk blijft door alleen oud papier en karton aan de weg te zetten. Te vaak zien wij nog drinkpakken, papieren zakken met een plastic binnen zak en verpakkingen met veel verontreinigingen langs de weg staan. Daarom namens ons allemaal het verzoek nog even extra aandacht te schenken aan de kwaliteit van het oud papier op elke tweede zaterdag van de maand. Dank je wel.

Een van de ophalers, Arjan van Schajik

 

 

 

Copyright © 2014,  ERM.NU. Alle rechten voorbehouden.