Kom een kijkje nemen in molen De HoopMolen de Hoop heeft vier gediplomeerde molenaars, namelijk Arie Hoving, Klaas van Ittersum, Karst Kuipers en Klaas Renting. Deze mannen zijn regelmatig in de molen om deze te laten draaien. In een vergadering kwam ter sprake dat er best veel inwoners van Sleen zijn, die nog nooit in de molen zijn geweest.

“Aangezien we om ons heen best veel mensen spreken die niet op vakantie durven of willen gaan in verband met het virus hebben we iets bedacht.”

U mag met 3 of 4 personen naar de molen komen en krijgt niet alleen uitleg over de techniek de constructie en de historie van de molen maar u mag gewoon helpen met het kruien van de molen, allerlei hand- en spandiensten verrichten, krijgt antwoord op uw vragen en kunt onder begeleiding zelfs tot boven in de kap.

Uiteraard staat de veiligheid voorop. Kinderen zijn welkom onder begeleiding van hun ouders. Vanaf de stelling hebt u een prachtig uitzicht en mag u foto’s maken. Ook in de molen is dit uiteraard toegestaan.

Omdat de groepen niet te groot mogen worden is het wel noodzakelijk dat u een afspraak maakt. Hiervoor kunt de onderstaande personen benaderen:
Karst Kuipers, tel. 0611269915
Klaas Renting, tel. 0620446770
of Alie Roeles, tel. 0611118824

Zij zorgen dan dat u bericht krijgt of het past wanneer u wilt reserveren. Er zijn geen kosten aan verbonden maar in de molen hangt wel een bus waarop staat vermeld: De molen draait niet alleen op de Wind!

(sleenweb) 26 juni 2020