Ermerstrand niet meer openbaar toegankelijk!

Ermerstrand niet meer openbaar toegankelijk!

Het Ermerstrand is sinds vrijdag niet langer openbaar toegankelijk. Wie toch wil komen, moet een dagticket kopen bij camping Tijdloos, die het terrein heeft afgehuurd en hier vijf weken lang draait.

 Een dagkaartje kost 19,95 euro voor volwassenen en 9,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Voorheen hoefden badgasten op zomerse dagen alleen te betalen voor het vervoermiddel dat ze er stalden: 5 euro voor een auto en 2,50 euro per persoon voor wie op de fiets of scooter kwam. 

‘Zorgen dat het niet te druk wordt’ 
,,We krijgen daar wel vragen over van omwonenden. Maar we moeten er in deze coronatijd voor zorgen dat het niet te druk wordt’’, zegt Janwillem Naaldenberg namens de camping. ,,Voor dit bedrag krijgen de mensen er trouwens heel veel bij. Wie een dagticket koopt, mag meedoen aan alle gratis activiteiten van de camping.’’ De waterskibaan in de plas is in deze periode (10 juli tot 17 augustus) alleen te gebruiken door abonnementhouders en, tegen bijbetaling, door de campinggasten. Volgens Naaldenberg is er niet alleen gemopper bij de omwonenden. ,,Een deel vindt het heel leuk dat hier iets gebeurt. En ook voor de gemeente en de provincie is het positief dat Tijdloos hier neerstrijkt. Het brengt extra reuring.’’ 

Overvallen 
Penningmeester Roelof Sikken van Dorpsbelangen Erm en Achterste Erm zegt dat zijn club zich overvallen voelt door de ontwikkelingen. ,,We hebben wat op internet gelezen, verder niet. Voor een goede buur is dat niet de goede methode.’’ Hij vindt het vooral spijtig voor de jeugd uit Emmen dat een dagkaartje deze zomer bijna twee tientjes kost. ,,Het zijn vooral middelbare scholieren uit Emmen die hier komen zwemmen. Zij zullen zo’n bedrag er niet voor over hebben. Voor de inwoners van Erm is het niet zo erg. Als zij gaan zwemmen, gaan ze naar het Ermerzand-gedeelte. Dat is particulier terrein en alleen toegankelijk voor de parkbewoners en inwoners van Erm. Waar we ons wél zorgen over maken, is het verkeer. Dat moet echt via de officiële toegangsweg gaan en niet door het dorp. Daar zijn de weggetjes hier niet op berekend. We zullen zien hoe het gaat. Als het te gek wordt, trekken we bij de gemeente aan de bel.’’ Camping Tijdloos heeft de eigenaren en huurders van de chalets op het Ermerstrand en Ermerzand uitgenodigd om de komende eerste week gratis sfeer te komen proeven.