VAN DE HAK OP DE TAK

VAN DE HAK OP DE TAK

Ik beleef niet zoveel. Eigenlijk beleef ik genoeg maar om nu mijn prive leven op de site te gooien is ook niet de bedoeling. Noodgedwongen  beweeg ik mij voort achter de rollator. Ik kan u vertellen,  wat een uitvinding! Licht, zeer wendbaar, rem, bel, jaja, en je kan er ook even op zitten als het moet. Voorzien van een tasje voor wat kleine boodschappen. Echt super handig. Beetje saai maar dat ga ik nog wel even pimpen. Ik ben dus nogal aan huis gebonden en dan krijg je van het dorpse leven niet zoveel mee. Wel heb ik her en der een bankje gesignaleerd! En weer bloeiende  bloemetjes in de bakken. Ben ook tot de ontdekking gekomen dat er hier in de buurt bijna een woonwijk aan ooievaars vertoeft. Niet iedereen zal er blij mee zijn. Wat voor de een fantastisch  is, is voor de ander een ramp. Je bent ergens voor of je bent er tegen. Of je hebt geen mening. Waar heel Nederland het over eens was de afgelopen  maanden, was de gebarentolk bij de persconferenties.  Irma, ze was fantastisch. Met een tempo en enthousiasme  waar je u tegen zegt vertaalde zij wat werd gezegd voor de doven en slechthorenden  onder ons. Ik kon er niet veel uit wijs worden. Ik kan wel iets met gebaren duidelijk  maken maar dat beperkt zich tot wat gebaren van ” oh lekker”, “sssttt”, gebalde vuist en middelvinger. De eerste twee dat komt goed, de laatste twee daar maak ik niet vaak gebruik van. Soms. Niet dat mensen daarvan onder de indruk raken hoor. Nee, dat zijn we en masse van Irma. Mooi Wark, die van ” in de blote kont”  heeft zelfs een lied over haar gemaakt. Dan moet je toch wel wat zoden aan de dijk zetten. Ik vind het mooi, als iemand het verdient van de aanwezigen  bij de persconferentie  is zij het wel. Irma zelf vond het wel amusant. Zij doet het goed!! Over de rest verschillen  we van mening. De laatste persconferentie  is geweest, het hek kan van de dam, zo goed als. Wel liefst in la Hollande vakantie vieren. Het hele Haagse gaat op reces. Vakantie in eigen land! Of denkt u ook van niet? Gaan vast naar een lekker zonnig land, bijna in de blote kont op het strand. Met een gebalde vuist naar de bevolking  “pas op, blijf zoveel mogelijk thuis”. Het zou mij niet verbazen.  We horen het vast! Dan wordt het tijd voor een lied!  Neem ik contact  op met Mooi Wark. Begin ik nu alvast met een cursus gebarentaal!
Mocht u mij allerlei gebaren zien maken, al zittend op een bankje in ons dorp, dan weet u het.
Ik ben aan het oefenen!