TIJDLOOS

TIJDLOOS

 

Heerlijk die vakantie periode! Ik houd er van zonder tijd te leven. Opstaan wanneer je dat wilt en alles doen zonder ook maar enige tijdsdruk. Het levert af en toe wat irritatie op bij mijn omgeving.

Terwijl hun magen luidruchtig knorren zit ik nog heerlijk te lezen. Maar we vinden onze weg erin. Leven zonder de klok is niet meer mogelijk. Het zou een chaos worden. Bijvoorbeeld bij de huisarts of tandarts. Als iedereen daar neer strijkt wanneer het hen uitkomt, dan wordt werken onmogelijk gemaakt. Ik vermoed dat het menig ruzie in de hand zou werken, heb je dat weer.
De tijd gaat door. De appartementen in de voormalige school schijnen als broodjes over de toonbank te zijn gegaan. Als je op tijd was had je geluk! Het is dus een schot in de roos geweest. Blijft altijd een gok.
Ergens in de Hoek kun je geweldig overnachten. Heb het nog niet van binnen gezien maar van buiten is het een paleisje.
Om mee te gaan in de tijd zou het toch fantastisch zijn een boerderijwinkel in ons dorp te hebben, met een ruim assortiment. Denk dat ook dat gaat lopen als een tierelier. Maar misschien denken de boeren er anders over. Geeft natuurlijk wel extra werk.
Ons mooie dorp blijft in beweging.
Een paar weken geleden streek camping “Tijdloos” neer op het mooie Ermerstrand. Dat heeft de tongen in beweging gezet. Ik heb er vooral veel gemopper over gehoord. Geen idee of er nog dorpelingen een dag zijn geweest en aan de activiteiten hebben mee gedaan. Ik was niet in de mogelijkheid . Af en toe waande ik mij, in mijn eigen achtertuin, ergens in de jungle. Met veel tromgeroffel, waar ik wel van kan genieten. Een en ander leek mij ook wat zweverig, maar dat is persoonlijk en trouwens ook wel van deze tijd. Men vond het vooral vervelend voor de jeugd uit Erm en omstreken die nu niet meer elke dag naar het Ermerzand konden om te relaxen en te zwemmen. Dan verlies je wat goodwill. Misschien kan enige communicatie over en weer zorgen voor een gouden middenweg.
Maar andere kant van het verhaal is natuurlijk wel dat er geld in het laatje moet komen. Heb je het park opgeknapt krijg je Corona! Dan is het geweldig dat je op deze manier toch inkomsten krijgt. En ons mooie Erm op de kaart gebracht. Overal in het land moet je uitleggen waar Erm ligt. Het is een kwestie van tijd dan weet iedereen waar je dit groene dorp kunt vinden.
Zo heeft elk verhaal twee kanten. Een tijdloos leven is niet meer voor ons weggelegd. Tijden veranderen en het beste is om wat mee te bewegen.
Ik hoop dat u nog kunt genieten van een , ik hoop zonnig, augustus. Gaat u nog met vakantie, dan veel plezier en neem je tijd. Zit t er alweer op dan lekker nog wat nagenieten.
Ik ga weer lekker in de tuin zitten, daar lijkt de tijd stil te staan !