Etalagespeurtocht in Sleen

Etalagespeurtocht in Sleen

Van maandag 7 tot en met zondag 13 september staat de “Week van Lezen & Schrijven” op het programma. Er wordt tijdens deze week aandacht gevraagd voor het begrip ‘laaggeletterdheid’. Laaggeletterdheid is een term voor mensen die grote moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. In de gemeente Coevorden komt laaggeletterdheid voor bij maar liefst 13 tot 16% van de inwoners.

Voor de Bibliotheek Sleen en Maatschappelijk Welzijn Coevorden de reden om de handen ineen te slaan en aandacht te geven aan deze week. Er wordt in de ‘Week van Lezen & Schrijven’ een etalagespeurtocht georganiseerd, met name voor de kinderen in Sleen. In de etalages van verschillende winkels in Sleen zijn gedurende de ‘Week van Lezen & Schrijven’ letters verstopt.

Met een formulier, dat je kunt halen bij de bibliotheek in Sleen, kun je op zoek gaan naar al deze letters. Als je alle letters gevonden hebt, kun je hier een woord van maken. Wanneer je het volledig ingevulde formulier weer inlevert bij de bibliotheek in Sleen, maak je kans op een leuke prijs. De prijswinnaars worden later bekend gemaakt.

Kortom, kom je etalagespeurtocht-formulier halen tijdens de ‘Week van Lezen & Schrijven’, probeer het woord te vinden en maak kans op een leuk prijsje.(sleenweb) 05 september 2020