Koop bloembollen tegen eikenprocessierups

Koop bloembollen tegen eikenprocessierups

Afgelopen jaar is er in het dorp op twee manieren met natuurlijke middelen de strijd tegen de eikenprocessierups aangegaan. Naast het ophangen van nestkasten zijn er op de brink bloembollen geplant, waar in het vroege voorjaar insecten op afkomen. Het mengsel van bloembollen is speciaal ontwikkeld om insecten aan te trekken die ook natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups zijn. Dit zijn bijvoorbeeld sluipwespen en gaasvliegen.

Op dit moment zijn er pakketten met dit mengsel aan bloembollen te koop. Hierin zitten blauwe druifjes (Muscari amerniacum), gele narcis, Crocus Grand Maitre, botanische tulp (Tulipa tarda), sneeuwroem (Chionodoxa) en blauwe anemoon (Anemona blanda). Al deze bollen zijn biologisch en botanisch. Dat wil zeggen dat ze zich kunnen vermeerderen voor het jaar erop.

Via de werkgroep EcobErm worden de bloembollen verkocht aan iedereen die bloembollen in de tuin wil hebben. Een pakket kost €9,99 en bevat 80 bollen. Geïnteresseerd? Laat weten aan Aletta Sanders (amt.sanders@gmail.com) (bij voorkeur voor zaterdag 12 september) of zolang de voorraad strekt.