N376 bij Sleen twee maanden dicht

N376 bij Sleen twee maanden dicht

 

 

 
De N376 langs Sleen gaat de komende weken op de schop. De provincie laat de weg breder en veiliger maken, anders inrichten en van nieuw asfalt voorzien.

N376 bij Sleen twee maanden dicht
 
Van maandag 21 september tot en met vrijdag 13 november moet doorgaand autoverkeer omrijden via de N34. Vanuit Erm kunt u de weg naar Sleen volgen tot aan de Oldengaarde. Bussen gaan tijdelijk door het dorp Sleen. 
Aanpassingen voor een veilige N376 
De maximumsnelheid op de N376 gaat van 60 naar 80 km/uur. Om dit veilig te kunnen doen maakt aannemer Avitec de weg breder en komt er andere markering. Bij het dorp Sleen komt geluidsreducerend asfalt en bij de rotonde Noord-Sleen komt een veilige fietsoversteek. Ook komt er een nieuwe rotonde bij de Boelkenweg en een vak op de N376 waar voertuigen vanuit de richting Erm linksaf kunnen bij de Bannerschultestraat. De weinig gebruikte bushalte bij de begraafplaats vervalt. 
Busvervoer door centrum 
Bussen rijden tussen 21 september en 13 november door het centrum van Sleen. Dit betekent dat de bus niet stopt bij de haltes bij de Boterakkersweg en de Boelkenweg. De bushalte aan de Langakkerweg blijft in deze periode grotendeels wel beschikbaar. 
Omleidingsroute N34 via N376 Vanwege de afsluiting van de N34 is de N376 in het weekend van vrijdag 16 oktober 18.00 uur tot en met maandag 19 oktober 6.00 uur wél open. Dan loopt de omleidingsroute van de N34 via de N376.