De Fontein houdt kleding inzamelingsactie van 20-28 oktober

De Fontein houdt kleding inzamelingsactie van 20-28 oktober

 

De activiteitencommissie van CBS De Fontein zamelt dit najaar weer kleding in voor Stichting Bag 2 School. Deze organisatie zorgt ervoor dat de gedragen kleding terecht komt in landen en plaatsen waar ze dit goed kunnen gebruiken.

Vanaf dinsdag 20 oktober tot en met woensdag 28 oktober kunt u, onder schooltijd nog goed draagbare kleren, lakens, (aan elkaar gebonden) schoenen en knuffels in dichtgeknoopte zakken inleveren bij De Fontein aan de Westrupstraat 10 in Sleen.

Dekens, dekbedden, kussens, niet meer draagbare en/of natte kleding worden niet meegenomen.

In verband met de corona maatregelen, kunt u uw kledingzakken, bij de fietsenstalling van het grote plein van het schoolplein zetten. Bij minder goed weer graag onderdak van de fietsenstalling. Er wordt ervoor gezorgd dat de zakken binnen in school worden gezet.

De zakken worden comfort de maatregelen opgehaald door de organisatie Bag2school

Voor elke kilo die wordt opgehaald ontvangt de Activiteitencommissie van “Bag 2 School” een financiële bijdrage.

“Doordat de kleren weer worden hergebruikt/gedragen in Afrika, Azie en Oost Europese landen, maakt u er niet alleen anderen mensen blij mee, maar steunt u ook de activiteitencommissie van De Fontein om de leuke activiteiten voor de leerlingen te kunnen blijven organiseren”, aldus de activiteitencommissie